FOOD Magazine
..................................
ၾကက္စတူးႏွင့္ သီးရြက္စံု
..................................
တ႐ုတ္စတုိင္လ္ ၾကက္စတူးႏွင့္ သီးရြက္စံုဟင္းလ်ာပါ။
ၾကက္သားကို မုန္လာဥနီေသး၊ မိႈတုိ႔ျဖင့္ေရာၿပီး စတူးခ်က္ထားတာပါ။
ၾကက္သားကလည္း ႏူးညံ့ၿပီး မုန္လာဥနီ၊ မႈိ၊ မုန္လာဥျဖဴရဲ႕
အရသာကလည္း ခ်ဳိဆိမ့္ၿပီး အထူး ေကာင္းမြန္ပါတယ္။
ထမင္းတကယ္ၿမိန္မယ့္ဟင္းတစ္ခြက္မို႔
... ခုပဲခ်က္ၾကည့္ရေအာင္…။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.........................
၁။ ၾကက္ေပါင္ - ၄ခု (ထက္ျခမ္းပိုင္းထားပါ)
၂။ မႈိပြင့္ေျခာက္ - ၆ခု (ေရေႏြးျဖင့္၃မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ၿပီး ပါးပါးလွီးပါ)
၃။ မုန္လာဥနီ ဥႀကီး -၁ ဥ (အခြံႏႊာၿပီး အတံုးရွည္ေလးမ်ား တံုးပါ)
(သို႔) မုန္လာဥနီ ဥေသး - ၁၀ ဥ(အခြံႏႊာပါ)
၄။ Red Radish (မုန္လာဥနီ) (သုိ႔)White Radish(မုန္လာဥျဖဴ) -
၁ဥ (အခြံႏႊာၿပီး အ၀ုိင္းထူးထူးလွီးပါ)
၅။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ျမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
၆။ ၾကက္သြန္နီ - ၁လံုး (၄စိ္တ္စိတ္ပါ)
၇။ ေရ - ၂ခြက္ (Measurement ခ်ိန္ခြက္ ၂ခြက္)
ၾကက္သားကို ႏွပ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
...........................................................
၁။ ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) - စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
၂။ ပဲငံျပာရည္ (အေနာက္) - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
၃။ သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
၄။ ခ႐ုဆီ - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ဆန္၀ုိင္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၆။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
၇။ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
၈။ နွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၉။ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔(အျဖဴ) - အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
.......................
၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္ေပါင္မ်ားကိုႏွပ္ထားရန္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ
(ပဲငံျပာရည္-အၾကည္၊ ပဲငံျပာရည္-အေနာက္၊ သၾကား၊ ခ႐ုဆီ၊ ဆန္၀ုိင္၊
ဆား၊ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔၊ ႏွမ္းဆီ၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔) တုိ႔ျဖင့္
သမေအာင္ ေရာနယ္ေပးၿပီး နာရီ၀က္ခန္႔ ႏွပ္ထားေပးပါ။
၂။ ၿပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီ(စားပြဲဇြန္း ၄ဇြန္း) ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
ၾကက္သြန္နီကို ဆီပူထုိးေပးပါ။
၃။ ၿပီးလွ်င္ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ၿပီး ၾကက္သား
အညိဳေရာင္အနည္းငယ္သမ္းသည္အထိ ၂မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။
၄။ ၿပီးေနာက္ မႈိ၊ မုန္လာဥနီ၊ မုန္လာဥျဖဴ တုိ႔ကိုထည့္ၿပီး ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၅။ ၿပီးမွ ေရ၂ခြက္ကို ထည့္ကာ ဆီျပန္သည္အထိ အဖံုးအုပ္ၿပီး
တည္ထားေပးပါ။
၆။ ဆီျပန္လွ်င္ မီးပိတ္ၿပီး ၾကက္စတူးႏွင့္ သီးရြက္စံုကို အရသာရွိစြာ
သံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။
.................................
Wutyee Food House
.................................
http://www.wutyeefoodhouse.com/
ၾကက္စတူးႏွင့္ သီးရြက္စံု
..................................
တ႐ုတ္စတုိင္လ္ ၾကက္စတူးႏွင့္ သီးရြက္စံုဟင္းလ်ာပါ။
ၾကက္သားကို မုန္လာဥနီေသး၊ မိႈတုိ႔ျဖင့္ေရာၿပီး စတူးခ်က္ထားတာပါ။
ၾကက္သားကလည္း ႏူးညံ့ၿပီး မုန္လာဥနီ၊ မႈိ၊ မုန္လာဥျဖဴရဲ႕
အရသာကလည္း ခ်ဳိဆိမ့္ၿပီး အထူး ေကာင္းမြန္ပါတယ္။
ထမင္းတကယ္ၿမိန္မယ့္ဟင္းတစ္ခြက္မို႔
... ခုပဲခ်က္ၾကည့္ရေအာင္…။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.........................
၁။ ၾကက္ေပါင္ - ၄ခု (ထက္ျခမ္းပိုင္းထားပါ)
၂။ မႈိပြင့္ေျခာက္ - ၆ခု (ေရေႏြးျဖင့္၃မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ၿပီး ပါးပါးလွီးပါ)
၃။ မုန္လာဥနီ ဥႀကီး -၁ ဥ (အခြံႏႊာၿပီး အတံုးရွည္ေလးမ်ား တံုးပါ)
(သို႔) မုန္လာဥနီ ဥေသး - ၁၀ ဥ(အခြံႏႊာပါ)
၄။ Red Radish (မုန္လာဥနီ) (သုိ႔)White Radish(မုန္လာဥျဖဴ) -
၁ဥ (အခြံႏႊာၿပီး အ၀ုိင္းထူးထူးလွီးပါ)
၅။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ျမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
၆။ ၾကက္သြန္နီ - ၁လံုး (၄စိ္တ္စိတ္ပါ)
၇။ ေရ - ၂ခြက္ (Measurement ခ်ိန္ခြက္ ၂ခြက္)
ၾကက္သားကို ႏွပ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
...........................................................
၁။ ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) - စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
၂။ ပဲငံျပာရည္ (အေနာက္) - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
၃။ သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
၄။ ခ႐ုဆီ - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ဆန္၀ုိင္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၆။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
၇။ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
၈။ နွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၉။ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔(အျဖဴ) - အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
.......................
၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္ေပါင္မ်ားကိုႏွပ္ထားရန္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ
(ပဲငံျပာရည္-အၾကည္၊ ပဲငံျပာရည္-အေနာက္၊ သၾကား၊ ခ႐ုဆီ၊ ဆန္၀ုိင္၊
ဆား၊ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔၊ ႏွမ္းဆီ၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔) တုိ႔ျဖင့္
သမေအာင္ ေရာနယ္ေပးၿပီး နာရီ၀က္ခန္႔ ႏွပ္ထားေပးပါ။
၂။ ၿပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီ(စားပြဲဇြန္း ၄ဇြန္း) ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
ၾကက္သြန္နီကို ဆီပူထုိးေပးပါ။
၃။ ၿပီးလွ်င္ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ၿပီး ၾကက္သား
အညိဳေရာင္အနည္းငယ္သမ္းသည္အထိ ၂မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။
၄။ ၿပီးေနာက္ မႈိ၊ မုန္လာဥနီ၊ မုန္လာဥျဖဴ တုိ႔ကိုထည့္ၿပီး ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၅။ ၿပီးမွ ေရ၂ခြက္ကို ထည့္ကာ ဆီျပန္သည္အထိ အဖံုးအုပ္ၿပီး
တည္ထားေပးပါ။
၆။ ဆီျပန္လွ်င္ မီးပိတ္ၿပီး ၾကက္စတူးႏွင့္ သီးရြက္စံုကို အရသာရွိစြာ
သံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။
.................................
Wutyee Food House
.................................
http://www.wutyeefoodhouse.com/
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။