FOOD Magazine
..............................................
Jasper House သီးစံုေပါင္မုန္႔လိပ္
..............................................
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
......................
• ေပါင္မုန္႔ - ၅ ခ်ပ္
• ငွက္ေပ်ာသီး - တစ္၀က္ (ေသးေသးတံုးထားပါ)
• ပန္းသီး - တစ္ျခမ္း (ေသးေသးတံုးထားပါ)
• သေဘၤာသီး - အနည္းငယ္ (ေသးေသးတံုးထားပါ)
• ၾကက္ဥ - ၁ လံုး (ေခါက္ထားပါ)
• ႏို႔ဆီ - အနည္းငယ္
• မေရာနိစ္ - အနည္းငယ္
• ႏွမ္း - အနည္းငယ္
• ပ်ားရည္ - အနည္းငယ္ (တြဲဖက္ေပးရန္)
• ဆီ - အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု
............
၁။ aပါင္မုန္႔ကို တလိမ့္တံုးျဖင့္ လိပ္ေကာင္းသည့္အရြယ္အထိ
ပါးသြားေအာင္ တစ္ခ်ပ္ခ်င္းလွိမ့္ေပးၿပီး ျပားထားပါ။
၂။ အတံုးေသးေသးလွီးထားေသာ သစ္သီးအားလံုးကို
မေရာနိစ္ႏွင့္ ေရာနယ္ပါ။ ၅ ပံု ပံုထားပါ။
၃။ပါင္မုန္႔တစ္ခ်ပ္ျခင္းစီေပၚတြင္ ႏို႔ဆီဆမ္း
သစ္သီးမ်ားတင္၍ လိပ္ထားပါ။
၄။ ေပါင္မုန္႔လိပ္မ်ားကို မေျပေစရန္ သြားၾကားထိုးတံထိုးထားၿပီး
ၾကက္ဥတြင္ႏွစ္ပါ။
၅။ ထိပ္ႏွစ္ဖက္တြင္ ႏွမ္းကပ္ၿပီး ဆီပူတြင္ ႏွစ္ၿပီးေၾကာ္ပါ။
၆။ ေပါင္မုန္႔လိပ္မ်ား ေရႊ၀ါေရာင္သမ္းလာလွ်င္ ဆီမွဆယ္ယူ ဆီစစ္ၿပီး
ပ်ားရည္ဆမ္း၍ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
ဒီလုပ္နည္းေလးကို ပရိသတ္ႀကီးလုပ္စားႏုိင္ေအာင္
ေဖာ္ျပခြင့္ျပဳတဲ့ Jasper House ကိုလည္း ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
...........
သစ္ထူး
...........
Jasper House သီးစံုေပါင္မုန္႔လိပ္
..............................................
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
......................
• ေပါင္မုန္႔ - ၅ ခ်ပ္
• ငွက္ေပ်ာသီး - တစ္၀က္ (ေသးေသးတံုးထားပါ)
• ပန္းသီး - တစ္ျခမ္း (ေသးေသးတံုးထားပါ)
• သေဘၤာသီး - အနည္းငယ္ (ေသးေသးတံုးထားပါ)
• ၾကက္ဥ - ၁ လံုး (ေခါက္ထားပါ)
• ႏို႔ဆီ - အနည္းငယ္
• မေရာနိစ္ - အနည္းငယ္
• ႏွမ္း - အနည္းငယ္
• ပ်ားရည္ - အနည္းငယ္ (တြဲဖက္ေပးရန္)
• ဆီ - အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု
............
၁။ aပါင္မုန္႔ကို တလိမ့္တံုးျဖင့္ လိပ္ေကာင္းသည့္အရြယ္အထိ
ပါးသြားေအာင္ တစ္ခ်ပ္ခ်င္းလွိမ့္ေပးၿပီး ျပားထားပါ။
၂။ အတံုးေသးေသးလွီးထားေသာ သစ္သီးအားလံုးကို
မေရာနိစ္ႏွင့္ ေရာနယ္ပါ။ ၅ ပံု ပံုထားပါ။
၃။ပါင္မုန္႔တစ္ခ်ပ္ျခင္းစီေပၚတြင္ ႏို႔ဆီဆမ္း
သစ္သီးမ်ားတင္၍ လိပ္ထားပါ။
၄။ ေပါင္မုန္႔လိပ္မ်ားကို မေျပေစရန္ သြားၾကားထိုးတံထိုးထားၿပီး
ၾကက္ဥတြင္ႏွစ္ပါ။
၅။ ထိပ္ႏွစ္ဖက္တြင္ ႏွမ္းကပ္ၿပီး ဆီပူတြင္ ႏွစ္ၿပီးေၾကာ္ပါ။
၆။ ေပါင္မုန္႔လိပ္မ်ား ေရႊ၀ါေရာင္သမ္းလာလွ်င္ ဆီမွဆယ္ယူ ဆီစစ္ၿပီး
ပ်ားရည္ဆမ္း၍ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
ဒီလုပ္နည္းေလးကို ပရိသတ္ႀကီးလုပ္စားႏုိင္ေအာင္
ေဖာ္ျပခြင့္ျပဳတဲ့ Jasper House ကိုလည္း ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
...........
သစ္ထူး
...........
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။