Kitchen Variety
......................
အခ်ိန္တိုတို၊ စရိတ္နည္းနည္း၊ အရသာရွိရွိခ်က္ၾကမယ္
....................................................................
...................................
ငါးေၾကာ္ႏွပ္ (၃ ေယာက္စာ)
... ...................................
ဒီလေတာ့ ျမန္မာေတြအႀကိဳက္ ဆီႏွစ္ေၾကာ္ထားတဲ့ငါးကို
ျပန္ၿပီး စပ္စပ္ကေလးႏွပ္ထားတဲ့ ငါးေၾကာ္ႏွပ္ကို ခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္ဖို႔
တင္ဆက္ေပးလိုက္ပါတယ္။
......................
အခ်ိန္တိုတို၊ စရိတ္နည္းနည္း၊ အရသာရွိရွိခ်က္ၾကမယ္
....................................................................
...................................
ငါးေၾကာ္ႏွပ္ (၃ ေယာက္စာ)
... ...................................
ဒီလေတာ့ ျမန္မာေတြအႀကိဳက္ ဆီႏွစ္ေၾကာ္ထားတဲ့ငါးကို
ျပန္ၿပီး စပ္စပ္ကေလးႏွပ္ထားတဲ့ ငါးေၾကာ္ႏွပ္ကို ခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္ဖို႔
တင္ဆက္ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
...................
• ငါးၾကင္း - ၃၀ သား
• ၾကက္သြန္နီ - ၂ ဥ
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄ တက္
• င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန႔္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• နံနံပင္ - ၂ ပင္
• ဆီ - ၁၀ သား
• ဆား - စိတ္ႀကိဳက္အရသာအတြက္သင့္႐ံု
• သၾကား - အနည္းငယ္
• မန္က်ည္းသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးလံုးခန္႔ (ေရေႏြးစိမ္ထားပါ)
• ငံျပာရည္ - အနည္းငယ္
• နႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ရန္
.............
၁။ ငါးၾကင္းကို ဟင္းခ်က္အတံုးေလးမ်ားတံုးၿပီး ဆား၊
နႏြင္းနယ္ထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ အနီတို႔ကို ေရာ၊ ညက္ေအာင္ေထာင္းၿပီး
င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ႏွင့္ ေရာနယ္ထားပါ။
၃။ ဆီကို မီးအလယ္အလတ္ႏွင့္ ဆူေအာင္တည္ေပးၿပီး
ငါးမ်ားေရႊ၀ါေရာင္သမ္းလာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
ၿပီးလွ်င္ ဆီစစ္ထားပါ။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
..................
၁။ က်န္ေသာဆီကို စစ္ေပးၿပီး ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ \
င႐ုတ္သီးမႈန္႔အေရာတို႔ကို ဆီသတ္ပါ။
၂။ ႏြမ္းလာေအာင္ ဆီသတ္ေပးၿပီး ေၾကာ္ထားေသာငါးမ်ား
ထည့္ၿပီးလံုးပါ။ ေနာက္မွ ငါးငံျပာရည္၊ သၾကား၊
မန္က်ည္းမွည့္အရည္မ်ားထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ႏွပ္ထားပါ။
၃။ ငါးမိနစ္ခန္႔ႏွပ္၊ အရသာျမည္းၾကည့္ၿပီး စိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္လွ်င္
မန္က်ည္းမွည့္အရသာခ်ဥ္ၿဖံဳးၿဖံဳးႏွင့္ အစပ္ေရာေသာ ငါးေၾကာ္ႏွပ္ကို
သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါသည္။
25 mins / 2000 Ks
..........
သစ္ထူး
..........
See More...................
• ငါးၾကင္း - ၃၀ သား
• ၾကက္သြန္နီ - ၂ ဥ
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄ တက္
• င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန႔္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• နံနံပင္ - ၂ ပင္
• ဆီ - ၁၀ သား
• ဆား - စိတ္ႀကိဳက္အရသာအတြက္သင့္႐ံု
• သၾကား - အနည္းငယ္
• မန္က်ည္းသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးလံုးခန္႔ (ေရေႏြးစိမ္ထားပါ)
• ငံျပာရည္ - အနည္းငယ္
• နႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ရန္
.............
၁။ ငါးၾကင္းကို ဟင္းခ်က္အတံုးေလးမ်ားတံုးၿပီး ဆား၊
နႏြင္းနယ္ထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ အနီတို႔ကို ေရာ၊ ညက္ေအာင္ေထာင္းၿပီး
င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ႏွင့္ ေရာနယ္ထားပါ။
၃။ ဆီကို မီးအလယ္အလတ္ႏွင့္ ဆူေအာင္တည္ေပးၿပီး
ငါးမ်ားေရႊ၀ါေရာင္သမ္းလာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
ၿပီးလွ်င္ ဆီစစ္ထားပါ။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
..................
၁။ က်န္ေသာဆီကို စစ္ေပးၿပီး ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ \
င႐ုတ္သီးမႈန္႔အေရာတို႔ကို ဆီသတ္ပါ။
၂။ ႏြမ္းလာေအာင္ ဆီသတ္ေပးၿပီး ေၾကာ္ထားေသာငါးမ်ား
ထည့္ၿပီးလံုးပါ။ ေနာက္မွ ငါးငံျပာရည္၊ သၾကား၊
မန္က်ည္းမွည့္အရည္မ်ားထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ႏွပ္ထားပါ။
၃။ ငါးမိနစ္ခန္႔ႏွပ္၊ အရသာျမည္းၾကည့္ၿပီး စိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္လွ်င္
မန္က်ည္းမွည့္အရသာခ်ဥ္ၿဖံဳးၿဖံဳးႏွင့္ အစပ္ေရာေသာ ငါးေၾကာ္ႏွပ္ကို
သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါသည္။
25 mins / 2000 Ks
..........
သစ္ထူး
..........
FOOD Magazine
Kitchen Variety
......................
အခ်ိန္တိုတို၊ စရိတ္နည္းနည္း၊ အရသာရွိရွိခ်က္ၾကမယ္
....................................................................
................................................
ၾကက္သားမွ်စ္ခ်ဥ္ခ်က္ (၃ ေယာက္စာ)
... ................................................
၀က္နံ႐ိုး၊ ၀က္သားတို႔နဲ႔ အမ်ားစုခ်က္စားၾကတဲ့
ဟင္းအမယ္ျဖစ္ပါတယ္။ ကြၽန္ေတာ္ကေတာ့
တစ္မ်ဳိးအဆန္းထြင္ၿပီး ၾကက္သားနဲ႔ခ်က္ၾကည့္ခ်င္ပါတယ္။
......................
အခ်ိန္တိုတို၊ စရိတ္နည္းနည္း၊ အရသာရွိရွိခ်က္ၾကမယ္
....................................................................
................................................
ၾကက္သားမွ်စ္ခ်ဥ္ခ်က္ (၃ ေယာက္စာ)
... ................................................
၀က္နံ႐ိုး၊ ၀က္သားတို႔နဲ႔ အမ်ားစုခ်က္စားၾကတဲ့
ဟင္းအမယ္ျဖစ္ပါတယ္။ ကြၽန္ေတာ္ကေတာ့
တစ္မ်ဳိးအဆန္းထြင္ၿပီး ၾကက္သားနဲ႔ခ်က္ၾကည့္ခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
......................
• ၾကက္သား (အ႐ိုးအသား) - ၃၀ သား
• မွ်စ္ခ်ဥ္ - ၁၀ သား (အခ်ဥ္ရည္မ်ားညႇစ္ထုတ္ၿပီး ေရစိမ္ထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီ - ၂ ဥ (စဥ္းထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ တက္ (စဥ္းထားပါ)
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင့္ (စဥ္းထားပါ)
• င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ ၂ ဇြန္း
• ဆား - သင့္ေတာ္႐ံု (စိတ္ႀကိဳက္အရသာအတြက္)
• သၾကား - အနည္းငယ္
• နႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
• ရွမ္းနံနံ - ၅ ပင္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
..................
၁။ ၾကက္သားမ်ားကို ဟင္းခ်က္တံုးကေလးမ်ား တံုးထားၿပီး
ဆား၊ သၾကား၊ နႏြင္းမႈန္႔တို႔ျဖင့္ ေရာနယ္ ႏွပ္ထားေပးပါ။
၂။ စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ဆီသတ္ပါ။
၃။ ၾကက္သြန္ေျခာက္လာလွ်င္ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ထည့္ပါ။
အားလံုးေျခာက္ၿပီး ဆီျပန္လာသည္အထိ ေမႊေပးပါ။
၄။ ၾကက္သားမ်ားထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။
၅။ ၾကက္သားအေရာင္ေျပာင္းလာၿပီး အရည္ထြက္လာလွ်င္
င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ မွ်စ္ခ်ဥ္မ်ားထည့္ေပးၿပီး ေရျမႇဳပ္႐ံုထည့္ အဖံုးအုပ္ၿပီး
(၁၅)မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။
၆။ ၾကက္သားဆီျပန္၊ အေရက်န္အေျခအေနတြင္ ဟင္းကို ျမည္းၾကည့္ၿပီး
အငန္အတြက္ ငံျပာရည္သံုးၿပီး စိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္လွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ
ရွမ္းနံနံထည့္ၿပီးမီးဖိုမွ ခ်ႏုိင္ပါၿပီ။
20 mins / 2600 Ks
..........
သစ္ထူး
..........
......................
• ၾကက္သား (အ႐ိုးအသား) - ၃၀ သား
• မွ်စ္ခ်ဥ္ - ၁၀ သား (အခ်ဥ္ရည္မ်ားညႇစ္ထုတ္ၿပီး ေရစိမ္ထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီ - ၂ ဥ (စဥ္းထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ တက္ (စဥ္းထားပါ)
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင့္ (စဥ္းထားပါ)
• င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ ၂ ဇြန္း
• ဆား - သင့္ေတာ္႐ံု (စိတ္ႀကိဳက္အရသာအတြက္)
• သၾကား - အနည္းငယ္
• နႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
• ရွမ္းနံနံ - ၅ ပင္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
..................
၁။ ၾကက္သားမ်ားကို ဟင္းခ်က္တံုးကေလးမ်ား တံုးထားၿပီး
ဆား၊ သၾကား၊ နႏြင္းမႈန္႔တို႔ျဖင့္ ေရာနယ္ ႏွပ္ထားေပးပါ။
၂။ စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ဆီသတ္ပါ။
၃။ ၾကက္သြန္ေျခာက္လာလွ်င္ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ထည့္ပါ။
အားလံုးေျခာက္ၿပီး ဆီျပန္လာသည္အထိ ေမႊေပးပါ။
၄။ ၾကက္သားမ်ားထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။
၅။ ၾကက္သားအေရာင္ေျပာင္းလာၿပီး အရည္ထြက္လာလွ်င္
င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ မွ်စ္ခ်ဥ္မ်ားထည့္ေပးၿပီး ေရျမႇဳပ္႐ံုထည့္ အဖံုးအုပ္ၿပီး
(၁၅)မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။
၆။ ၾကက္သားဆီျပန္၊ အေရက်န္အေျခအေနတြင္ ဟင္းကို ျမည္းၾကည့္ၿပီး
အငန္အတြက္ ငံျပာရည္သံုးၿပီး စိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္လွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ
ရွမ္းနံနံထည့္ၿပီးမီးဖိုမွ ခ်ႏုိင္ပါၿပီ။
20 mins / 2600 Ks
..........
သစ္ထူး
..........
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။