FOOD Magazine
..............................................
ဟမ္၊ ခ်ိစ္ ေပါင္မုန္႔ၾကက္ဥေၾကာ္
... .............................................
အဆာေျပလုပ္စားႏုိင္ဖုိ႔ ဟမ္၊ ခ်ိစ္ ေပါင္မုန္႔ ၾကက္ဥေၾကာ္ပါ။
Pork Luncheon Meat ၊ ခ်ိစ္၊ Mustard အရသာေၾကာင့္ အရမ္းစားလုိ႔
ေကာင္းပါတယ္။ ဥမနါညသ အနံ႔ေလးလည္း သင္းေနတာမုိ႔ ခုပဲ တူတူေၾကာ္ၾကည့္ရေအာင္ . . . ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
......................
၁။ ပါင္မုန္႔ - ၈ခ်ပ္ (ေဘးသားမ်ားကို လွီးေပးပါ)
၂။ ဟမ္(Pork Luncheon Meat) - ၁ဘူး (မထူးမပါးလွီးပါ)
၃။ ခ်ိစ္ - ၄ျပား
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၃လံုး (အ၀ုိင္းပါးပါးလွီးပါ)
၅။ Mustard - အေပၚမွ ဆမ္းရန္
၆။ Oregano - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ (ျဖဴးရန္)
၇။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
၈။ ၾကက္ဥ - ၄လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
ေၾကာ္နည္း
...............
၁။ အရင္ဆံုး ေပါင္မုန္႔ေပၚသို႔ ဟမ္ျပား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊
Mustard တုိ႔ကို ပံုတြင္ပါသည့္အတုိင္း အစဥ္လုိက္
တင္လိုက္ပါ။
၂။ ၿပီးလွ်င္ Oregano အမႈန္႔နွင့္ ဆား အနည္းငယ္ျဖဴးၿပီး
ခ်ိစ္ျပားတင္ၿပီးေပါင္မုန္႔တစ္ခ်ပ္ျပန္အုပ္ေပးပါ။
ထုိ႔ေနာက္ ေပါင္မုန္႔ကို ႀတိဂံပံုထက္ျခမ္းျခမ္းေပးပါ။
၃။ ၾကက္ဥ ထည့္ထားေသာ ခြက္ထဲသို႔ ေပါင္မုုန္႔မ်ားကို
တစ္ဖက္ကို ၁၀မိနစ္ႏႈန္းျဖင့္ မိနစ္ ၂၀ခန္႔ စိမ္ထားပါ။
၄။ ၿပီးေနာက္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည့္ၿပီး ေပါင္မုန္႔မ်ား
အညိေရာင္သမ္းသည္အထိ မီးအသင့္တင့္ျဖင့္
ေၾကာ္ေပးပါ။
၅။ ၿပီးလွ်င္ ဟမ္၊ ခ်ိစ္ ေပါင္မုန္႔ ၾကက္ဥေၾကာ္ကို
Mustard ျဖင့္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
.................................
Wutyee Food House
.................................
http://www.wutyeefoodhouse.com/
ဟမ္၊ ခ်ိစ္ ေပါင္မုန္႔ၾကက္ဥေၾကာ္
... .............................................
အဆာေျပလုပ္စားႏုိင္ဖုိ႔ ဟမ္၊ ခ်ိစ္ ေပါင္မုန္႔ ၾကက္ဥေၾကာ္ပါ။
Pork Luncheon Meat ၊ ခ်ိစ္၊ Mustard အရသာေၾကာင့္ အရမ္းစားလုိ႔
ေကာင္းပါတယ္။ ဥမနါညသ အနံ႔ေလးလည္း သင္းေနတာမုိ႔ ခုပဲ တူတူေၾကာ္ၾကည့္ရေအာင္ . . . ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
......................
၁။ ပါင္မုန္႔ - ၈ခ်ပ္ (ေဘးသားမ်ားကို လွီးေပးပါ)
၂။ ဟမ္(Pork Luncheon Meat) - ၁ဘူး (မထူးမပါးလွီးပါ)
၃။ ခ်ိစ္ - ၄ျပား
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၃လံုး (အ၀ုိင္းပါးပါးလွီးပါ)
၅။ Mustard - အေပၚမွ ဆမ္းရန္
၆။ Oregano - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ (ျဖဴးရန္)
၇။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
၈။ ၾကက္ဥ - ၄လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
ေၾကာ္နည္း
...............
၁။ အရင္ဆံုး ေပါင္မုန္႔ေပၚသို႔ ဟမ္ျပား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊
Mustard တုိ႔ကို ပံုတြင္ပါသည့္အတုိင္း အစဥ္လုိက္
တင္လိုက္ပါ။
၂။ ၿပီးလွ်င္ Oregano အမႈန္႔နွင့္ ဆား အနည္းငယ္ျဖဴးၿပီး
ခ်ိစ္ျပားတင္ၿပီးေပါင္မုန္႔တစ္ခ်ပ္ျပန္အုပ္ေပးပါ။
ထုိ႔ေနာက္ ေပါင္မုန္႔ကို ႀတိဂံပံုထက္ျခမ္းျခမ္းေပးပါ။
၃။ ၾကက္ဥ ထည့္ထားေသာ ခြက္ထဲသို႔ ေပါင္မုုန္႔မ်ားကို
တစ္ဖက္ကို ၁၀မိနစ္ႏႈန္းျဖင့္ မိနစ္ ၂၀ခန္႔ စိမ္ထားပါ။
၄။ ၿပီးေနာက္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည့္ၿပီး ေပါင္မုန္႔မ်ား
အညိေရာင္သမ္းသည္အထိ မီးအသင့္တင့္ျဖင့္
ေၾကာ္ေပးပါ။
၅။ ၿပီးလွ်င္ ဟမ္၊ ခ်ိစ္ ေပါင္မုန္႔ ၾကက္ဥေၾကာ္ကို
Mustard ျဖင့္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
.................................
Wutyee Food House
.................................
http://www.wutyeefoodhouse.com/
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။