ပီေလာပီနံရြက္အသုပ္
.......................... .....
ပီေလာပီနံရြက္၊ ပီေလာပီနံဥ၊ ပီေလာပီနံအမႈန္႔ေတြရဲ႕ အသံုး၀င္ပံုေတြကို
ကြၽန္ေတာ္ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ေရးခဲ့ဖူးပါၿပီ။ ပီေလာပီနံရြက္ႏွင့္
ငါးေၾကာ္ဟင္းကိုလည္း မိတ္ဆက္ေပးခဲ့ဖူးပါၿပီ။ ပီေလာပီနံရြက္ကို
ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး အတို႔အျမႇဳပ္ အျဖစ္ ငါးပိရည္ နဲ႔ စားသံုးတာမ်ားေပမဲ့
ဒီလို သုပ္စားနည္းေလးကေတာ့ လူသိ နည္းပါတယ္။
အဲဒါေၾကာင့္ အားလပ္ရက္ Weekend မွာ သုပ္စားေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
........................
• ပီေလာပီနံရြက္ - ၂ စည္း
• ၾကက္သြန္နီဥ အႀကီး - ၂ ဥ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၆ ေတာင့္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
• ပုစြန္ေျခာက္ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း (ေရေဆးၿပီး ေတာက္ေတာက္စဥ္းထားပါ)
• သံပရာသီး - ၁ လံုး
• ငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ဆား - အနည္းငယ္
• ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
........................
၁။ ပထမဦးဆံုး ပီေလာပီနံအရြက္ကို ေျခြၿပီး သန္႔ရွင္းေအာင္
ေဆးေၾကာထားပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူတြင္ျပဳတ္ပ ါ။
ၿပီးလွ်င္ ေရေအးေအးျဖင့္ ေဆးပါ။ၿပီးလွ်င္ ေရ စစ္ၿပီး ပါးပါးလွီးပါ။
၂။ ၿပီးလွ်င္ ဇလံုႀကီးတစ္လံုးတြင္ ပီေလာပီနံရြက္အျပည့္ႏွင့္အတ ူ
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းအားလံုးကို ေရာနယ္ၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။
.......................... .......................... .......................... ..............
Delicious Food From All Over The World By Myint Oo Tha
..........................
ပီေလာပီနံရြက္၊ ပီေလာပီနံဥ၊ ပီေလာပီနံအမႈန္႔ေတြရဲ႕ အသံုး၀င္ပံုေတြကို
ကြၽန္ေတာ္ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ေရးခဲ့ဖူးပါၿပီ။ ပီေလာပီနံရြက္ႏွင့္
ငါးေၾကာ္ဟင္းကိုလည္း မိတ္ဆက္ေပးခဲ့ဖူးပါၿပီ။ ပီေလာပီနံရြက္ကို
ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး အတို႔အျမႇဳပ္ အျဖစ္ ငါးပိရည္ နဲ႔ စားသံုးတာမ်ားေပမဲ့
ဒီလို သုပ္စားနည္းေလးကေတာ့ လူသိ နည္းပါတယ္။
အဲဒါေၾကာင့္ အားလပ္ရက္ Weekend မွာ သုပ္စားေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
........................
• ပီေလာပီနံရြက္ - ၂ စည္း
• ၾကက္သြန္နီဥ အႀကီး - ၂ ဥ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၆ ေတာင့္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
• ပုစြန္ေျခာက္ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း (ေရေဆးၿပီး ေတာက္ေတာက္စဥ္းထားပါ)
• သံပရာသီး - ၁ လံုး
• ငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ဆား - အနည္းငယ္
• ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
........................
၁။ ပထမဦးဆံုး ပီေလာပီနံအရြက္ကို ေျခြၿပီး သန္႔ရွင္းေအာင္
ေဆးေၾကာထားပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူတြင္ျပဳတ္ပ
ၿပီးလွ်င္ ေရေအးေအးျဖင့္ ေဆးပါ။ၿပီးလွ်င္ ေရ စစ္ၿပီး ပါးပါးလွီးပါ။
၂။ ၿပီးလွ်င္ ဇလံုႀကီးတစ္လံုးတြင္ ပီေလာပီနံရြက္အျပည့္ႏွင့္အတ
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းအားလံုးကို ေရာနယ္ၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။
..........................
Delicious Food From All Over The World By Myint Oo Tha
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။