Wutyee Food House
၀က္သား နွင္႔ ပဲၾကာဇံ ဟင္းလ်ာ
------------------------------------------
Ants Climbing Up a Tree လုိ႔ နံမည္တြင္တဲ႔ ၀က္သား နွင္႔ ပဲၾကာဇံဟင္းလ်ာပါ။ ဒီဟင္းလ်ာကို ဘာလုိ႔ Ants Climbing Up at Tree လို႔ ေခၚဆုိရသလဲဆိုရင္ ၀က္သားေတြကို ပဲၾကာဇံေပၚမွာ တက္ေနသေယာင္ ထင္ရတာမုိ႔ တင္စားျပီ ပုေရာစိတ္ေလးေတြက သစ္ပင္ေပၚတက္ေနတဲ႔ ဟင္းလ်ာလုိ႔ ေခၚတြင္တာပါ။ နံမည္ဆန္းသလုိ ဟင္းလ်ာကလည္း ခ်ဳိခ်ဳိစပ္စပ္ေလးနဲ႔ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ ခု...ပဲ လုပ္စားရေအာင္…
------------------------------------------
ခ်က္ပံု အဆင္႔ဆင္႔ကို http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=6343/ မွာၾကည္႔ႏုိင္ပါတယ္...
------------------------------------------
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
------------------------------------------
Ants Climbing Up a Tree လုိ႔ နံမည္တြင္တဲ႔ ၀က္သား နွင္႔ ပဲၾကာဇံဟင္းလ်ာပါ။ ဒီဟင္းလ်ာကို ဘာလုိ႔ Ants Climbing Up at Tree လို႔ ေခၚဆုိရသလဲဆိုရင္ ၀က္သားေတြကို ပဲၾကာဇံေပၚမွာ တက္ေနသေယာင္ ထင္ရတာမုိ႔ တင္စားျပီ ပုေရာစိတ္ေလးေတြက သစ္ပင္ေပၚတက္ေနတဲ႔ ဟင္းလ်ာလုိ႔ ေခၚတြင္တာပါ။ နံမည္ဆန္းသလုိ ဟင္းလ်ာကလည္း ခ်ဳိခ်ဳိစပ္စပ္ေလးနဲ႔ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ ခု...ပဲ လုပ္စားရေအာင္…
------------------------------------------
ခ်က္ပံု အဆင္႔ဆင္႔ကို http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=6343/ မွာၾကည္႔ႏုိင္ပါတယ္...
------------------------------------------
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ပဲၾကာဇံ – ၁၅၀ ဂရမ္
၀က္သား – ၂၀၀ ဂရမ္ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ငရုတ္သီးပြပု – ၂ခု (အေစ႔ထုတ္ျပီ ေထာင္းထားပါ)
ႏွမ္းဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္
တရုတ္ ပဲအမဲအနွစ္[Chinese black bean paste] – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
တရုတ္ ဆန္၀ိုင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းစာ (ပါးပါးလွီးပါ)
ေရ – ခြက္၀က္ (၁၀၀ မီလီလီတာ)
------------------------------------------
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ပဲၾကာဇံကို ေရေႏြးျဖင္႔ ၁၀မိနစ္ခန္႔ စိမ္ထားေပးပါ။ ျပီမွ ကတ္ေၾကးျဖင္႔ ပဲၾကာဇံကုိ တ၀က္ျဖတ္ေပးပါ။
၂။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီး၊ တရုတ္ ပဲအမဲနွစ္ ထည္႔ ဆီသပ္ေပးပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ၀က္သား ထည္႔ကာ အေရာင္ရသည္အထိ ၂မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ေရထည္႔၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ဆန္၀ုိင္ ထည္႔ကာ ဆူေအာင္ တည္ပါ။
၅။ ဆူလာလွ်င္ ပဲၾကာဇံ ထည္႔ကာ မီးေလွ်ာ႔ျပီ ေရခန္႔သည္အထိ ေရာေမြႊပါ။
၆။ ေရခန္းသြားလွ်င္ နွမ္းဆီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ား ျဖဴးေပးပါ။
ရ။ အရသာရွိေသာ ၀က္သား ပဲၾကာဇံ ဟင္းလ်ာကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
------------------------------------------
Wutyee Food House
------------------------------------------
၀က္သား – ၂၀၀ ဂရမ္ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ငရုတ္သီးပြပု – ၂ခု (အေစ႔ထုတ္ျပီ ေထာင္းထားပါ)
ႏွမ္းဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္
တရုတ္ ပဲအမဲအနွစ္[Chinese black bean paste] – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
တရုတ္ ဆန္၀ိုင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းစာ (ပါးပါးလွီးပါ)
ေရ – ခြက္၀က္ (၁၀၀ မီလီလီတာ)
------------------------------------------
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ပဲၾကာဇံကို ေရေႏြးျဖင္႔ ၁၀မိနစ္ခန္႔ စိမ္ထားေပးပါ။ ျပီမွ ကတ္ေၾကးျဖင္႔ ပဲၾကာဇံကုိ တ၀က္ျဖတ္ေပးပါ။
၂။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီး၊ တရုတ္ ပဲအမဲနွစ္ ထည္႔ ဆီသပ္ေပးပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ၀က္သား ထည္႔ကာ အေရာင္ရသည္အထိ ၂မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ေရထည္႔၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ဆန္၀ုိင္ ထည္႔ကာ ဆူေအာင္ တည္ပါ။
၅။ ဆူလာလွ်င္ ပဲၾကာဇံ ထည္႔ကာ မီးေလွ်ာ႔ျပီ ေရခန္႔သည္အထိ ေရာေမြႊပါ။
၆။ ေရခန္းသြားလွ်င္ နွမ္းဆီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ား ျဖဴးေပးပါ။
ရ။ အရသာရွိေသာ ၀က္သား ပဲၾကာဇံ ဟင္းလ်ာကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
------------------------------------------
Wutyee Food House
------------------------------------------
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။