Chaw Su's Food Friends
ၾကာဇံခ်က္ နဲ. ၾကက္သားသုပ္
http://chawsufoodfriends.wordpress.com/2012/02/29/
** ၾကာဇံခ်က္ ခ်က္ဖို.အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ….
ေရဆူဆူထဲ ၃၀ မိနစ္ခန္. ထည့္ျပဳတ္ကာ အသားႏြွင္ထားေသာ ၾကက္- 1 kg (၆၅ က်ပ္သား)
၁ နာရီခန္. ေရစိမ္ကာ အနည္းငယ္ ျဖတ္ထားေသာ - ပဲၾကာဇံ (bean vermicelli) 250 g (၁၈ က်ပ္သားခန္.)
ပါးပါးေသးေသး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၁ လံုးခန္.
ေရာင္တင္မွဳန္. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
နႏြင္းမွုန္. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
ဆီ - ဟင္းခပ္ဇြန္းႀကီး ၂ ဇြန္း
၁ နာရီခန္. ေရစိမ္ကာ လွီးထားေသာ ၾကြက္နားရြက္မွဳိ - ၁၅ ခုခန္. (အရမ္းႀကီးလွ်င္ ၁၀ ခု)
၁ နာရီခန္. ေရစိမ္ကာ ပါးပါးလွီးထားေသာ oyster mushroom - ၈ ခုခန္.
၁ နာရီခန္. ေရစိမ္ကာထံုးထားေသာ ပန္းေျခာက္ - ၂၅ ခုခန္.
နာရီဝက္ခန္. ေရစိမ္ထားေသာ ပဲျပား (dried bean curd) - တရုတ္ပန္းကန္လံုး တစ္ဝက္ခန္.
ငါးငံျပာရည္ - ဟင္းခပ္ဇြန္းႀကီး ၅ ဇြန္း
ၾကက္သားမွဳန္. ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
http://chawsufoodfriends.wordpress.com/2012/02/29/
** ၾကာဇံခ်က္ ခ်က္ဖို.အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ….
ေရဆူဆူထဲ ၃၀ မိနစ္ခန္. ထည့္ျပဳတ္ကာ အသားႏြွင္ထားေသာ ၾကက္- 1 kg (၆၅ က်ပ္သား)
၁ နာရီခန္. ေရစိမ္ကာ အနည္းငယ္ ျဖတ္ထားေသာ - ပဲၾကာဇံ (bean vermicelli) 250 g (၁၈ က်ပ္သားခန္.)
ပါးပါးေသးေသး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၁ လံုးခန္.
ေရာင္တင္မွဳန္. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
နႏြင္းမွုန္. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
ဆီ - ဟင္းခပ္ဇြန္းႀကီး ၂ ဇြန္း
၁ နာရီခန္. ေရစိမ္ကာ လွီးထားေသာ ၾကြက္နားရြက္မွဳိ - ၁၅ ခုခန္. (အရမ္းႀကီးလွ်င္ ၁၀ ခု)
၁ နာရီခန္. ေရစိမ္ကာ ပါးပါးလွီးထားေသာ oyster mushroom - ၈ ခုခန္.
၁ နာရီခန္. ေရစိမ္ကာထံုးထားေသာ ပန္းေျခာက္ - ၂၅ ခုခန္.
နာရီဝက္ခန္. ေရစိမ္ထားေသာ ပဲျပား (dried bean curd) - တရုတ္ပန္းကန္လံုး တစ္ဝက္ခန္.
ငါးငံျပာရည္ - ဟင္းခပ္ဇြန္းႀကီး ၅ ဇြန္း
ၾကက္သားမွဳန္. ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
** လိုအပ္တာေလးေတြရၿပီဆိုေတာ့ ၾကာဇံခ်က္ေလး စခ်က္ၾကရေအာင္ေနာ္ ….
မီးဖိုတစ္ခုတြင္ ၾကက္သားျပဳတ္ထားေသာ ဟင္းရည္အိုးကို ေရေႏြးထပ္ေရာၿပီး ဆူေအာင္ေႏြးထားပါ။
ေနာက္မီးဖိုတစ္ခုတြင္ ဆီ နွင့္ ၾကက္သြန္နီထည့္ထားေသာ ဒယ္အိုးအား high heat နွင့္ ဆီသတ္ပါ။
ၾကက္သြန္နီဖတ္မ်ား အနည္းငယ္အေရာင္ေျပာင္းလာလွ်င္ မီးကို medium heat သို့ေလွ်ာ့ကာ နႏြင္း နွင့္ ေရာင္တင္မွဳန္.ထည့္ကာ ၃၀ စကၠန္.ခန္.ေမႊေပးပါ။
ငါးငံျပာရည္ ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး ၂ ဇြန္းထည့္ကာ ၂ မိနစ္ခန္.ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
အသားႏႊင္ထားေသာၾကက္သားမ်ားကို ထည့္ကာ ၃ မိနစ္ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
ၿပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲမွ အဆာပလာမ်ားကို ဆူေနေသာ ၾကက္ျပဳတ္ရည္အိုးထဲ ေလာင္းထည့္ကာ အိုးကိုအဖံုးဖုံးထားပါ။
ဟင္းရည္အိုးထပ္ဆူလာလွ်င္ ဆား၊ ၾကက္သားမွဳန္.၊ ငါးငံျပာရည္ ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး ၃ ဇြန္း၊ မွဳိ ၂ မ်ဳိး၊ ပန္းေျခာက္ နွင့္ ပဲျပားကိုထည့္ ကာအဖံုးျပန္ဖံုးထားပါ။ (ငံုးဥ ရွိလွ်င္ တစ္ခါတည္း ထည့္ပါ။)
ေနာက္တစ္ေခါက္ထပ္ဆူလာလ်ွင္ ၾကာဇံမ်ားကိုထည့္ပါ။ ဟင္းရည္မ်ားျပန္ဆူၿပီး ၂ မိနစ္ခန္.ၾကာလွ်င္ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္. ထည့္ကာ မီးကိုပိတ္ပါ။
၅ မိနစ္ခန္.ထားၿပီးေနာက္ အရသာရွိလွေသာ ၾကာဇံခ်က္ကို မထူးဆန္းတဲ့ ၾကက္သားသုပ္ေလး (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=171189056392571&set=pb.115026242008853.-2207520000.1375322463.&type=3&theater) နွင့္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏူိင္ပါၿပီ။
မီးဖိုတစ္ခုတြင္ ၾကက္သားျပဳတ္ထားေသာ ဟင္းရည္အိုးကို ေရေႏြးထပ္ေရာၿပီး ဆူေအာင္ေႏြးထားပါ။
ေနာက္မီးဖိုတစ္ခုတြင္ ဆီ နွင့္ ၾကက္သြန္နီထည့္ထားေသာ ဒယ္အိုးအား high heat နွင့္ ဆီသတ္ပါ။
ၾကက္သြန္နီဖတ္မ်ား အနည္းငယ္အေရာင္ေျပာင္းလာလွ်င္ မီးကို medium heat သို့ေလွ်ာ့ကာ နႏြင္း နွင့္ ေရာင္တင္မွဳန္.ထည့္ကာ ၃၀ စကၠန္.ခန္.ေမႊေပးပါ။
ငါးငံျပာရည္ ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး ၂ ဇြန္းထည့္ကာ ၂ မိနစ္ခန္.ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
အသားႏႊင္ထားေသာၾကက္သားမ်ားကို ထည့္ကာ ၃ မိနစ္ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
ၿပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲမွ အဆာပလာမ်ားကို ဆူေနေသာ ၾကက္ျပဳတ္ရည္အိုးထဲ ေလာင္းထည့္ကာ အိုးကိုအဖံုးဖုံးထားပါ။
ဟင္းရည္အိုးထပ္ဆူလာလွ်င္ ဆား၊ ၾကက္သားမွဳန္.၊ ငါးငံျပာရည္ ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး ၃ ဇြန္း၊ မွဳိ ၂ မ်ဳိး၊ ပန္းေျခာက္ နွင့္ ပဲျပားကိုထည့္ ကာအဖံုးျပန္ဖံုးထားပါ။ (ငံုးဥ ရွိလွ်င္ တစ္ခါတည္း ထည့္ပါ။)
ေနာက္တစ္ေခါက္ထပ္ဆူလာလ်ွင္ ၾကာဇံမ်ားကိုထည့္ပါ။ ဟင္းရည္မ်ားျပန္ဆူၿပီး ၂ မိနစ္ခန္.ၾကာလွ်င္ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္. ထည့္ကာ မီးကိုပိတ္ပါ။
၅ မိနစ္ခန္.ထားၿပီးေနာက္ အရသာရွိလွေသာ ၾကာဇံခ်က္ကို မထူးဆန္းတဲ့ ၾကက္သားသုပ္ေလး (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=171189056392571&set=pb.115026242008853.-2207520000.1375322463.&type=3&theater) နွင့္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏူိင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။