FOOD Magazine
Kitchen Variety
အခ်ိန္တိုတို၊ စရိတ္နည္းနည္း၊ အရသာရွိရွိခ်က္ၾကမယ္
..............................
ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္
..............................
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
....................
• ၾကက္ဟင္းခါးသီး - ၁ လံုး (အေစ့မဖယ္ဘဲ ပါးပါးလွီးထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီ - ၂ လံုး (အတံုးေသးေသး လွီးထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄ တက္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ ေတာင့္
• မဆလာမႈန္႔ - ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
• ဆား - ႏွစ္ပံုပံု တစ္ပံု (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ေရ - အနည္းငယ္
• နႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
• သၾကား - အနည္းငယ္
အခ်ိန္တိုတို၊ စရိတ္နည္းနည္း၊ အရသာရွိရွိခ်က္ၾကမယ္
..............................
ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္
..............................
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
....................
• ၾကက္ဟင္းခါးသီး - ၁ လံုး (အေစ့မဖယ္ဘဲ ပါးပါးလွီးထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီ - ၂ လံုး (အတံုးေသးေသး လွီးထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄ တက္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ ေတာင့္
• မဆလာမႈန္႔ - ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
• ဆား - ႏွစ္ပံုပံု တစ္ပံု (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ေရ - အနည္းငယ္
• နႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
• သၾကား - အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္ပံု
...............
၁။ ပထမဦးစြာ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္ဟင္းခါးသီးမ်ားကို
ဆားေရတြင္ ငါးမိနစ္ခန္႔စိမ္ၿပီး ေရစစ္ထားပါ။
၂။ ဆီအိုးကို အပူေပးၿပီး ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကို
နႏြင္းမႈန္႔ႏွင့္ ဆီသတ္ၿပီး မျပတ္ေမႊေပးပါ။
၃။ ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာလွ်င္ င႐ုတ္သီးစိမ္းမ်ား ထည့္ေပးပါ။
၄။ ေရစစ္ထားေသာ ၾကက္ဟင္းခါးသီးမ်ား ထည့္ေမႊပါ။
၅။ ဆားကို ေနရာအႏွံ႔ေရာက္ေအာင္ ျဖဴးထည့္ေပးပါ။
၆။ ဟင္းအိုး ေရေျခာက္လြန္းလွ်င္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။
ႏူးလာသည္အထိတည္ပါ။
၇။ သၾကားထည့္ပါ။ ဟင္းအရသာကို ဆားႏွင့္သၾကား
အခ်ိန္အဆႏွင့္ ထိန္းေပးပါ။
၈။ ေနာက္ဆံုးမွ မဆလာမႈန္႔ ထည့္ေမႊေပးၿပီး ခ်က္ျပဳတ္ျခင္း ၿပီးစီးပါၿပီ။
၀ါတြင္း သက္သတ္လြတ္ဟင္းမ်ားကို လြယ္လြယ္ကူကူ အခ်ိန္တိုအတြင္း
ခ်က္ျပဳတ္စားၿပီး ဇီ၀ိတဒါနကုသိုလ္ေတြ ယူႏိုင္ၾကပါေစ။
...........
သစ္ထူး
...........
...............
၁။ ပထမဦးစြာ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္ဟင္းခါးသီးမ်ားကို
ဆားေရတြင္ ငါးမိနစ္ခန္႔စိမ္ၿပီး ေရစစ္ထားပါ။
၂။ ဆီအိုးကို အပူေပးၿပီး ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကို
နႏြင္းမႈန္႔ႏွင့္ ဆီသတ္ၿပီး မျပတ္ေမႊေပးပါ။
၃။ ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာလွ်င္ င႐ုတ္သီးစိမ္းမ်ား ထည့္ေပးပါ။
၄။ ေရစစ္ထားေသာ ၾကက္ဟင္းခါးသီးမ်ား ထည့္ေမႊပါ။
၅။ ဆားကို ေနရာအႏွံ႔ေရာက္ေအာင္ ျဖဴးထည့္ေပးပါ။
၆။ ဟင္းအိုး ေရေျခာက္လြန္းလွ်င္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ။
ႏူးလာသည္အထိတည္ပါ။
၇။ သၾကားထည့္ပါ။ ဟင္းအရသာကို ဆားႏွင့္သၾကား
အခ်ိန္အဆႏွင့္ ထိန္းေပးပါ။
၈။ ေနာက္ဆံုးမွ မဆလာမႈန္႔ ထည့္ေမႊေပးၿပီး ခ်က္ျပဳတ္ျခင္း ၿပီးစီးပါၿပီ။
၀ါတြင္း သက္သတ္လြတ္ဟင္းမ်ားကို လြယ္လြယ္ကူကူ အခ်ိန္တိုအတြင္း
ခ်က္ျပဳတ္စားၿပီး ဇီ၀ိတဒါနကုသိုလ္ေတြ ယူႏိုင္ၾကပါေစ။
...........
သစ္ထူး
...........
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။