FOOD Magazine
• အိႏၵိယစတုိင္လ္ ၾကက္သား တီကာ
အိႏၵိယစတုိင္လ္ ၾကက္သား တီကာေလးပါ။
ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔ ႏွပ္ထားတာမုိ႔ အသားက အရမ္းႏူးညံ့ပါတယ္။
ခုပဲ အအတူတူလုပ္ၾကည့္ရေအာင္ . . . ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
-----------------
... ၁။ ၾကက္သား - ၄၀၀ ဂရမ္ (၂၄ က်ပ္သား)
၂။ ဒိန္ခ်ဥ္ - ၁ခြက္ (Measurementခ်ိန္ခြက္)
၃။ င႐ုတ္သီးမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ျမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
၅။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၆။ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္
၇။ သစ္ႀကံပိုးမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
၈။ ဇီရာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
အိႏၵိယစတုိင္လ္ ၾကက္သား တီကာေလးပါ။
ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔ ႏွပ္ထားတာမုိ႔ အသားက အရမ္းႏူးညံ့ပါတယ္။
ခုပဲ အအတူတူလုပ္ၾကည့္ရေအာင္ . . . ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
-----------------
... ၁။ ၾကက္သား - ၄၀၀ ဂရမ္ (၂၄ က်ပ္သား)
၂။ ဒိန္ခ်ဥ္ - ၁ခြက္ (Measurementခ်ိန္ခြက္)
၃။ င႐ုတ္သီးမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ျမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
၅။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၆။ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္
၇။ သစ္ႀကံပိုးမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
၈။ ဇီရာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ကင္နည္း
---------
၁။ ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ (ၾကက္သား၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား၊ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔၊
သစ္ႀကံပုိးမႈန္႔၊ ဇီရာ) တုိ႔ကိုထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေရာနယ္ေပးပါ။
၂။ ၿပီးလွ်င္ ေရခဲေသတၱာေအာက္ ထပ္တြင္
အနည္းဆံုး ၾကက္သားကို ၂နာရီသိပ္ေပးပါ။
၃။၀ါးတုတ္ကို ၁၅မိနစ္၊ မိနစ္ ၂၀ ခန္႔ မသီခင္ ေရစိမ္ေပးပါ။
၄။ ၾကက္သားကို ၀ါးတုတ္ျဖင့္ သီေပးၿပီး မီးကင္ျပား(သုိ႔)
Oven ျဖင့္ တစ္ဖက္ ၁၅မိနစ္ျဖင့္ မိနစ္ ၃၀ခန္႔ ကင္ေပးပါ။
၅။ ၾကက္သား တီကာကို သံပရာသီး၊ ၾကက္သြန္နီျဖင့္
တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
•http:// www.wutyeefoodhouse.com/
---------
၁။ ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ (ၾကက္သား၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား၊ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔၊
သစ္ႀကံပုိးမႈန္႔၊ ဇီရာ) တုိ႔ကိုထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေရာနယ္ေပးပါ။
၂။ ၿပီးလွ်င္ ေရခဲေသတၱာေအာက္ ထပ္တြင္
အနည္းဆံုး ၾကက္သားကို ၂နာရီသိပ္ေပးပါ။
၃။၀ါးတုတ္ကို ၁၅မိနစ္၊ မိနစ္ ၂၀ ခန္႔ မသီခင္ ေရစိမ္ေပးပါ။
၄။ ၾကက္သားကို ၀ါးတုတ္ျဖင့္ သီေပးၿပီး မီးကင္ျပား(သုိ႔)
Oven ျဖင့္ တစ္ဖက္ ၁၅မိနစ္ျဖင့္ မိနစ္ ၃၀ခန္႔ ကင္ေပးပါ။
၅။ ၾကက္သား တီကာကို သံပရာသီး၊ ၾကက္သြန္နီျဖင့္
တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
•http://
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။