Myanmar News Update
အေနာက္ဘက္ျခမ္းက ၾကက္ေသာက္စမ္း
(Hot Spicy Chicken Stew)
.......................................................
ၾကက္သားကို ထမင္းစားလည္းၿမိန္ၿပီး စားၿပီး
အီၿပီးမက်န္ရေအာင္ ဘယ္လိုေလးခ်က္ရမလဲဆိုၿပီး
စိတ္႐ႈပ္မေနနဲ႔ေနာ္ . . . ။ ျမန္မာျပည္အေနာက္ဘက္ျခမ္း
ဟိုးတုန္းက အဘြားတို႔ရဲ႕ လက္ရာကို မစည္ရဲ႕ စိတ္ကူးအသစ္နဲ႔ ျပန္လည္တီထြင္ထားၿပီး
ခ်က္နည္းေလးကို အားလံုးျမည္းစမ္းလို႔ရေအာင္
ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္… ။
(Hot Spicy Chicken Stew)
.......................................................
ၾကက္သားကို ထမင္းစားလည္းၿမိန္ၿပီး စားၿပီး
အီၿပီးမက်န္ရေအာင္ ဘယ္လိုေလးခ်က္ရမလဲဆိုၿပီး
စိတ္႐ႈပ္မေနနဲ႔ေနာ္ . . . ။ ျမန္မာျပည္အေနာက္ဘက္ျခမ္း
ဟိုးတုန္းက အဘြားတို႔ရဲ႕ လက္ရာကို မစည္ရဲ႕ စိတ္ကူးအသစ္နဲ႔ ျပန္လည္တီထြင္ထားၿပီး
ခ်က္နည္းေလးကို အားလံုးျမည္းစမ္းလို႔ရေအာင္
ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္… ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
....................
၁။ ၾကက္သား - တစ္ျခမ္း (အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြတံုုးပါ)
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅ လံုး ( ခတ္ၾကမ္းၾကမ္းေလး ေတြလွီးထားပါ)
၃။ ေရ - ခြက္ ၁ ခြက္ ခြဲ ( ဟင္းခ်က္ရင္းတိုင္းေသာခြက္)
အုပ္စု (၁)
.............
၁။ င႐ုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔ - ၁၀ ေတာင္႔ (ျခမ္းကဲြျဖစ္ယံုေလာက္ပဲေထာင္းပါ။ အစပ္မ်ားလို လွ်င္ထပ္ထည့္ပါ)
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ ႁမႊာ (မညက္တညက္ေလးေထာင္းထားပါ)
၃။ ၾကက္သြန္နီ - ၃ လံုးဥႀကီး (မညက္တညက္ေလးေထာင္းထားပါ)
၄။ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခဲြ (မညက္တညက္ေလးေထာင္းထားပါ)
၅။ စပါးလင္ - ၁ ေခ်ာင္း ( ထုၿပီး အထံုး ထံုးထားပါ)
၆။ နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ ဆီ - စားပဲြဇြန္း ၁ ဇြန္း
အုပ္စု (၂)
...............
၁။ ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၂။ ဆား - အနည္းငယ္
၃။ ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (မထည့္လည္းရပါတယ္)
ျပဳလုပ္နည္း
..............
၁။ ေဇာက္နက္ဒယ္အိုးထဲသို႔ အုပ္စု(၁) အားလံုးထည့္ၿပီး
ဆီသတ္ပါ။ မီးအေနေတာ္ေလာက္နဲ႔ပါ။
၂။ အားလံုး ေရႊေရာင္သမ္းၿပီး ေမႊးလာလွ်င္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေရာပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံလိပ္လာတဲ့အထိတည္ပါ။
၃။ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ၾကက္သားတံုးမ်ား ေရာေမႊပါ။
၄။ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ား တင္းလာလွ်င္ အုပ္စု(၂)ကိုေရာပါ။
က်န္ေရေတြအားလံုးထည့္ၿပီး ဆူတဲ့အထိတည္ပါ။
ၾကက္သား တံုးမ်ား အေနေတာ္ေလာက္ဆိုရင္
ဆားျမည္းပါ လိုတာထပ္ ထည့္ႏုိင္ပါတယ္။
ဗိုက္ဆာေနခိ်န္မွာ ထမင္း ပူပူေလး နဲ႔ စားလိုက္လို႔ကေတာ့ ……..
မွတ္ခ်က္ - ၾကက္သားကို သိပ္အႏူးႀကီးမထားပါနဲ႔ ..... နဂိုအရသာ ေပ်ာက္သြားႏုိင္ပါတယ္။
• Syi Foodsgarden
FOOD Magazine
....................
၁။ ၾကက္သား - တစ္ျခမ္း (အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြတံုုးပါ)
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅ လံုး ( ခတ္ၾကမ္းၾကမ္းေလး ေတြလွီးထားပါ)
၃။ ေရ - ခြက္ ၁ ခြက္ ခြဲ ( ဟင္းခ်က္ရင္းတိုင္းေသာခြက္)
အုပ္စု (၁)
.............
၁။ င႐ုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔ - ၁၀ ေတာင္႔ (ျခမ္းကဲြျဖစ္ယံုေလာက္ပဲေထာင္းပါ။ အစပ္မ်ားလို လွ်င္ထပ္ထည့္ပါ)
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ ႁမႊာ (မညက္တညက္ေလးေထာင္းထားပါ)
၃။ ၾကက္သြန္နီ - ၃ လံုးဥႀကီး (မညက္တညက္ေလးေထာင္းထားပါ)
၄။ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခဲြ (မညက္တညက္ေလးေထာင္းထားပါ)
၅။ စပါးလင္ - ၁ ေခ်ာင္း ( ထုၿပီး အထံုး ထံုးထားပါ)
၆။ နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ ဆီ - စားပဲြဇြန္း ၁ ဇြန္း
အုပ္စု (၂)
...............
၁။ ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၂။ ဆား - အနည္းငယ္
၃။ ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (မထည့္လည္းရပါတယ္)
ျပဳလုပ္နည္း
..............
၁။ ေဇာက္နက္ဒယ္အိုးထဲသို႔ အုပ္စု(၁) အားလံုးထည့္ၿပီး
ဆီသတ္ပါ။ မီးအေနေတာ္ေလာက္နဲ႔ပါ။
၂။ အားလံုး ေရႊေရာင္သမ္းၿပီး ေမႊးလာလွ်င္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေရာပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံလိပ္လာတဲ့အထိတည္ပါ။
၃။ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ၾကက္သားတံုးမ်ား ေရာေမႊပါ။
၄။ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ား တင္းလာလွ်င္ အုပ္စု(၂)ကိုေရာပါ။
က်န္ေရေတြအားလံုးထည့္ၿပီး ဆူတဲ့အထိတည္ပါ။
ၾကက္သား တံုးမ်ား အေနေတာ္ေလာက္ဆိုရင္
ဆားျမည္းပါ လိုတာထပ္ ထည့္ႏုိင္ပါတယ္။
ဗိုက္ဆာေနခိ်န္မွာ ထမင္း ပူပူေလး နဲ႔ စားလိုက္လို႔ကေတာ့ ……..
မွတ္ခ်က္ - ၾကက္သားကို သိပ္အႏူးႀကီးမထားပါနဲ႔ ..... နဂိုအရသာ ေပ်ာက္သြားႏုိင္ပါတယ္။
• Syi Foodsgarden
FOOD Magazine
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။