FOOD Magazine
• စီခြၽမ့္ပုစြန္ေၾကာ္
တ႐ုတ္စတုိင္လ္ စီခြၽမ့္ပုစြန္ေၾကာ္ ေလးပါ။
စီခြ်မ္႔ ငရုတ္ေကာင္းပါတာမုိ႔ စားေနက် အရသာနဲ႔ မတူဘဲ
တစ္မူထူးျခား ေကာင္းမြန္ပါတယ္။ တခ်ဳိ႕ကလည္း
စီခြ်မ့္ပုစြန္ေၾကာ္နည္းအတုိင္း
ၾကက္သားကိုအစားထုိးၿပီးေၾကာ္ရင္ လည္း
စားလုိ႔ေကာင္းလုိ႔ေျပာၾကတယ္။
စီခြၽမ့္ပုစြန္ေၾကာ္က ထမင္းနဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္မယ္ဆုိရ င္
လုိက္ဖက္တဲ့ဟင္းလ်ာတစ္မ်ဳိးပါ။
အခုပဲ တူတူေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္…။
တ႐ုတ္စတုိင္လ္ စီခြၽမ့္ပုစြန္ေၾကာ္ ေလးပါ။
စီခြ်မ္႔ ငရုတ္ေကာင္းပါတာမုိ႔ စားေနက် အရသာနဲ႔ မတူဘဲ
တစ္မူထူးျခား ေကာင္းမြန္ပါတယ္။ တခ်ဳိ႕ကလည္း
စီခြ်မ့္ပုစြန္ေၾကာ္နည္းအတုိင္း
ၾကက္သားကိုအစားထုိးၿပီးေၾကာ္ရင္
စားလုိ႔ေကာင္းလုိ႔ေျပာၾကတယ္။
စီခြၽမ့္ပုစြန္ေၾကာ္က ထမင္းနဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္မယ္ဆုိရ
လုိက္ဖက္တဲ့ဟင္းလ်ာတစ္မ်ဳိးပါ။
အခုပဲ တူတူေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္…။
ပုစြန္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
---------------------------
၁။ ပုစြန္က်ား - ၂၀၀ ဂရမ္ (၁၂ က်ပ္သား)
(အခြံႏႊာၿပီးေက်ာကို ဓားျဖင့္ခြဲၿပီး ေခ်းထုတ္ပါ)
၂။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၃။ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
၄။ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ၾကက္ဥ - ၁လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
၆။ သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၇။ ေကာ္မႈန္႔ -စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
စီခြၽမ့္ခ်က္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
------------------------------ --
၁။ စီခြၽမ့္င႐ုတ္ေကာင္း - စားပြဲဇြန္း တစ္၀က္
(မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ)
၂။ ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၃။ ႏွမ္း - စားပြဲဇြန္း တစ္၀က္
(ခပ္ညက္ညက္ေထာင္းထားပါ)
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ျမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
၅။ ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) -စားပြဲဇြန္း တစ္၀က္
၆။ ေထာပတ္ - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
၇။ ဗီနီကာ - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
** မွတ္ခ်က္ - စီခြၽမ့္င႐ုတ္ေကာင္းကို
Hua Jiao (or)Sichuan Pepper City Mart တြင္
၀ယ္ယူႏုိင္ပါသည္။
ခ်က္နည္း
-----------
၁။ အရင္ဆံုး ဇလံုတစ္ခုထဲသို႔ ပုစြန္တြင္
ပါ၀င္ပစၥည္းျဖစ္ေသာ (ပုစြန္၊ ဆား၊ခေနာၾကက္သားမႈန္႔
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ၾကက္ဥ၊ သၾကား) တုိ႔ျဖင့္
သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၂။ ၿပီးလွ်င္ ေရာနယ္ထားေသာ ပုစြန္မ်ားကို
ေကာ္မႈန္႔မ်ားကပ္ေပးပါ။ထုိ႔ေနာက ္ ဒယ္အိုးထဲသို႔
ဆီမ်ားမ်ား ထည့္ၿပီး ပုစြန္မ်ား
အညိဳေရာင္သမ္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးၿပီး
ဆန္ခါျဖင့္ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၃။ စီခြၽမ့္ပုစြန္ေၾကာ္ဖုိ႔ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကို
ပန္းကန္တစ္ခုထဲတြင္ ျပင္ဆင္ထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲ ေထာပတ္ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ
ဆီသတ္ေပးပါ။
၄။ ၿပီးလွ်င္စီခြၽမ့္င႐ုတ္ေကာင္း၊ ပဲငံျပာရည္၊
ဗီနီကာ၊ ႏွမ္းဆီ၊ ႏွမ္း၊ ပုစြန္တုိ႔ကိုထည့္ၿပီး
သမေအာင္ ေရာေမႊၿပီး ၁မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
၅။ အရသာရွိေသာ စီခြၽမ့္ပုစြန္ကို သံုးေဆာင္လို႔ရၿပီ။
•http:// www.wutyeefoodhouse.com/
---------------------------
၁။ ပုစြန္က်ား - ၂၀၀ ဂရမ္ (၁၂ က်ပ္သား)
(အခြံႏႊာၿပီးေက်ာကို ဓားျဖင့္ခြဲၿပီး ေခ်းထုတ္ပါ)
၂။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၃။ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
၄။ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၅။ ၾကက္ဥ - ၁လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
၆။ သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၇။ ေကာ္မႈန္႔ -စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
စီခြၽမ့္ခ်က္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
------------------------------
၁။ စီခြၽမ့္င႐ုတ္ေကာင္း - စားပြဲဇြန္း တစ္၀က္
(မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ)
၂။ ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၃။ ႏွမ္း - စားပြဲဇြန္း တစ္၀က္
(ခပ္ညက္ညက္ေထာင္းထားပါ)
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ျမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
၅။ ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) -စားပြဲဇြန္း တစ္၀က္
၆။ ေထာပတ္ - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
၇။ ဗီနီကာ - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
** မွတ္ခ်က္ - စီခြၽမ့္င႐ုတ္ေကာင္းကို
Hua Jiao (or)Sichuan Pepper City Mart တြင္
၀ယ္ယူႏုိင္ပါသည္။
ခ်က္နည္း
-----------
၁။ အရင္ဆံုး ဇလံုတစ္ခုထဲသို႔ ပုစြန္တြင္
ပါ၀င္ပစၥည္းျဖစ္ေသာ (ပုစြန္၊ ဆား၊ခေနာၾကက္သားမႈန္႔
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ၾကက္ဥ၊ သၾကား) တုိ႔ျဖင့္
သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၂။ ၿပီးလွ်င္ ေရာနယ္ထားေသာ ပုစြန္မ်ားကို
ေကာ္မႈန္႔မ်ားကပ္ေပးပါ။ထုိ႔ေနာက
ဆီမ်ားမ်ား ထည့္ၿပီး ပုစြန္မ်ား
အညိဳေရာင္သမ္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးၿပီး
ဆန္ခါျဖင့္ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၃။ စီခြၽမ့္ပုစြန္ေၾကာ္ဖုိ႔ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကို
ပန္းကန္တစ္ခုထဲတြင္ ျပင္ဆင္ထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲ ေထာပတ္ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ
ဆီသတ္ေပးပါ။
၄။ ၿပီးလွ်င္စီခြၽမ့္င႐ုတ္ေကာင္း၊ ပဲငံျပာရည္၊
ဗီနီကာ၊ ႏွမ္းဆီ၊ ႏွမ္း၊ ပုစြန္တုိ႔ကိုထည့္ၿပီး
သမေအာင္ ေရာေမႊၿပီး ၁မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
၅။ အရသာရွိေသာ စီခြၽမ့္ပုစြန္ကို သံုးေဆာင္လို႔ရၿပီ။
•http://
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။