ဒီတစ္ခါေတာ့ အရသာခ်ိဳခ်ိဳ ဘဲသားႏွပ္ေလးလုပ္စားၾကည့္ရေအာင္လို႔ေဖာ္ျပေပးလုိက္ပါတယ္။
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။ပထမဦးစြာ ဘဲသားကို အျခမ္းလိုက္ေရစင္ေအာင္ေဆး၍ တစ္႐ွဴး ျဖင့္ ေျခာက္ေအာင္သုတ္ပါ။
၂။ထိုဘဲသားျခမ္းကို ငါးမ်ိဳးစပ္ မဆလာ၊ အရသာမႈန္႔၊ ဆား၊ ပဲငံျပာ ရည္အေနာက္တုိ႔ျဖင့္ ႏွံ႔ေအာင္နယ္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ တစ္နာရီခန္႔ ႏွပ္ထားပါ။
၃။ဒယ္အိုးတစ္လံုးတြင္ ဆီထည့္၍ အပူေပးၿပီး ပတဲေကာ၊ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ သစ္ႀကံပိုးေခါက္၊ နာနတ္ပြင့္တုိ႔ကို ေမႊးေနေအာင္ ဆီသတ္ပါ။
၄။၂ မိနစ္ခန္႔ၾကာလွ်င္ သၾကားထည့္၍ ေမႊၿပီး ေရႊညိဳေရာင္သန္းလာလွ်င္ ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ထို႔ေနာက္ ႏွပ္ထားေသာ ဘဲကို ထည့္၍ အေရတင္း႐ံုေၾကာ္ပါ။
၅။ၿပီးေနာက္ ဒယ္အိုးအႀကီးတစ္လံုးထဲသို႔ အကုန္ေလာင္းထည့္၍ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ပါ။
၆။မီးျပင္းျပင္းျဖင့္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ၿပီးလွ်င္ မီးကိုအသင့္အတင့္ေလွ်ာ့ခ်၍ တစ္နာရီခန္႔တည္ပါ။
၇။ဘဲသားႏူးလွ်င္ အေအးခံကာ အတံုးမ်ားတံုး၍ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ဘဲသား(၆၀)က်ပ္သား
ပတဲေကာလက္တစ္ဆစ္
ခ်င္းလက္တစ္ဆစ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ(၇)ႁမႊာ
သစ္ႀကံပိုးေခါက္(၁)ခု
နာနတ္ပြင့္ (၅)ခု
တ႐ုတ္ငါးမ်ိဳးစပ္ မဆလာစားပြဲတင္ဇြန္း (၂)ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္စားပြဲတင္ဇြန္း (၂)ဇြန္း
ဆီစားပြဲတင္ဇြန္း (၂)ဇြန္း
သၾကားစားပြဲတင္ဇြန္း (၁)ဇြန္း
Ei's Cooking Diary မွ ပံ့ပိုးကူညီပါသည္။
Credit - 7Day Daily - ၇ ရက္ ေန႔စဥ္ သတင္းစာ
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။