ဆံပင္ကၽြတ္ျခင္းအတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီတုိ႔ကို ေဘးထြက္ဆုိးက်ိဳး မရိွႏိုင္ေသာ သဘာဝေဆးဖက္ဝင္ အပင္မ်ားအျဖစ္ အသံုးျပဳႏိုင္ပါသည္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္ျဖဴသည္ အဆိပ္အေတာက္မ်ားကို ဖယ္ရွားပ်က္စီးေစၿပီး ေသြးလည္ပတ္မႈကို ေကာင္းေစကာ ဆံပင္မ်ားရွည္လ်ား ေစသည့္ အျပင္ ဆံပင္ကၽြတ္ျခင္းကိုလည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္သည္။ ၾကက္သြန္ျဖဴမွာ ထုတ္ႏုတ္ထားေသာ ပစၥည္းမ်ားပါသည့္ ေခါင္းေလွ်ာ္ရည္မ်ားသည္ ဆံပင္ကို သန္စြမ္းေစကာ ဆံပင္ကၽြတ္ျခင္းႏွင့္ က်ိဳးေၾကျခင္း တုိ႔ကို ကာကြယ္ေပးသည့္အျပင္ ဆံေကသာကို ေတာက္ေျပာင္လွပလာေစသည္။ ဆံပင္ေျခာက္ေသြ႕ေနသူမ်ားႏွင့္ ဦးေရျပားယားယံတတ္သူမ်ားလည္း ၾကက္သြန္ျဖဴကို ယားယံမႈမ်ားမွ သက္သာေစရန္ အသံုးျပဳႏိုင္သည္။
ဆံပင္ကၽြတ္ျခင္းအတြက္ ညအိပ္ရာမဝင္မီ တစ္နာခန္႔အလိုတြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴတစ္ႁမႊာအား အလႊာလိုက္လွီးကာ ဆံပင္ကၽြတ္ေနေသာေနရာတြင္ ပြတ္လိမ္းေပးပါ။ တစ္နာရီခန္႔ ေစာင့္ၿပီးေနာက္ ဦးေရျပားအား သံလြင္ဆီႏွင့္ ႏွိပ္နယ္ေပးပါ။ ထုိ႔ေနာက္ ေခါင္းစြပ္ကိုစြပ္၍ အိပ္ရာဝင္ပါ။ မနက္တြင္ ေခါင္းေလွ်ာ္ရည္ျဖင့္ ေလွ်ာ္ေပးပါ။ ရက္သတၱပတ္ အနည္းငယ္ၾကာ ဆက္တုိက္လုပ္ေပးပါက ဆံပင္ကၽြတ္ျခင္း ရပ္တန္႔၍ ဆံပင္ျပန္ေပါက္လာေစပါသည္။
ၾကက္သြန္နီ
ၾကက္သြန္နီတြင္ အေရးႀကီးေသာ ဗီတာမင္ႏွင့္ သတၱဳဓာတ္မ်ားျဖစ္သည့္ ဗီတာမင္စီ၊ ဘီစစ္၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ပိုတက္စီယမ္ႏွင့္ ဂ်ာေမနီယမ္တုိ႔ ပါဝင္ပါတယ္။ ဆာလ္ဖာပါဝင္မႈလည္း ျမင့္မားသည္။ ဆာလ္ဖာသည္ ခႏၶာကိုယ္ထဲရိွ ဆဲလ္တုိင္းတြင္ ပါရိွၿပီး၊ ဆံပင္၊ အေရျပားႏွင့္ လက္သည္းမ်ားတြင္ ပါဝင္မႈ အမ်ားဆံုးျဖစ္သည္။
ဆံပင္ကၽြတ္ျခင္းအတြက္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ညႇစ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီအရည္ကုိ ဦးေရျပားေပၚတြင္ တိုက္႐ိုက္လိမ္းလိုက္ပါ။ ထုိ႔ေနာက္ ဆံပင္အရင္းအထိ စိမ့္ဝင္ႏိုင္ေအာင္ ဦးေရျပားအား ႏွိပ္နယ္ေပးပါ။ နာရီဝက္ခန္႔ၾကာက ေခါင္းေလွ်ာ္ရည္ျဖင့္ ေလွ်ာ္ေပးပါ။ ေန႔စဥ္ဆက္တုိက္လုပ္ေပးပါက လအနည္းငယ္အတြင္း ဆံေကသာ သန္စြမ္းလာေစ ႏိုင္ပါသည္။
Ref: Good Health
Copyright © 2009 MyanmarNewsZone.com.
All Rights Reserved
Source... http://www.lubo601.com/2011/11/blog-post_7777.html#more
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။