FOOD Magazine
................................................
သရက္သီး ငါးေျခာက္မႈန္႔ ငါးပိေထာင္း
................................................
အခုလို မိုးတြင္းရာသီမွာ လတ္ဆတ္စုံလင္စြာရရွိတဲ့ တို႔စရာ
ရာသီေပၚ တညင္းသီးနဲ႔ လက္ဖက္ညီေအာင္ တဲြစားမယ္ဆိုရင္ေတာ့
မစည္ရဲ႕ သရက္သီး ငါးေျခာက္မႈန္႔
ငါးပိေထာင္းေလးကို ေထာင္းစားၾကည့္လိုက္ေနာ္…
...
သရက္သီး ငါးေျခာက္မႈန္႔ ငါးပိေထာင္း
................................................
အခုလို မိုးတြင္းရာသီမွာ လတ္ဆတ္စုံလင္စြာရရွိတဲ့ တို႔စရာ
ရာသီေပၚ တညင္းသီးနဲ႔ လက္ဖက္ညီေအာင္ တဲြစားမယ္ဆိုရင္ေတာ့
မစည္ရဲ႕ သရက္သီး ငါးေျခာက္မႈန္႔
ငါးပိေထာင္းေလးကို ေထာင္းစားၾကည့္လိုက္ေနာ္…
...
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
....................
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၅ က်ပ္သား (အစပ္မ်ိဳး)
• စိမ္းစားငါးပိ - စားပဲြဇြန္း ၆ ဇြန္း
(ငါးပိကို မီးမွ်င္းနဲ႔ဖုတ္ပါ ေမႊးလာသည္ထိပါ)
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ငံျပာရည္ - စားပဲြဇြန္း ၁ ဇြန္း
• သရက္သီးအစိမ္း - တစ္ျခမ္း (အေခ်ာင္းေလးေတြ ျခစ္ထားပါ)
• ငါးေျခာက္မႈန္႔ - စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း
• အသားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
...............
၁။ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး အိုးထဲမွာ
င႐ုတ္သီးျမဳတ္႐ံု ေရထည့္ၿပီးျပဳတ္ပါ။
င႐ုတ္သီးေပ်ာ့လာရင္ ရပါၿပီ။ ေရစင္ေအာင္စစ္ပါ။
၂။ စိမ္းစားငါးပိကိုဖုတ္ရာမွာ မီးမွ်င္းေလးနဲ႔ဖုတ္ၿပီး
မတူးပါေစနွင့္၊ အနံ႔ေမႊး႐ံုသက္သက္ပါ။
၃။ ျပဳတ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးနဲ႔ သရက္သီးအေခ်ာင္းေလးမ်ားကို
အတူေထာင္းေပးပါ။ (ႀကိတ္စက္နဲ႔ ႀကိတ္လွ်င္ပိုျမန္ၿပီး င႐ုတ္ေစ့ေတြလည္း
ညႇက္လြယ္ပါတယ္)။
၄။ ညႇက္လာေသာ င႐ုတ္သီးကို က်န္ပစၥည္းမ်ားထည့္ ၿပီးေမႊပါ။
ဆားအေပါ့အငန္ျမည္းၿပီးလွ်င္ ေလလံု ဗူးထဲမွာထည့္ၿပီး ခဲထားလို႔ရပါတယ္။
၅။ စားသံုးခါနီးမွ စားပဲြဇြန္း ၃ ဇြန္းေလာက္ကို ပန္းကန္ ထဲထည့္ၿပီး
ႀကိဳက္နွစ္သက္ရာ ရာသီေပၚတို႔စရာျဖင္႔ စားသံုးႏုိင္ပါသည္။
.....................................
Syi Lwin Foods Garden
.....................................
www.syilwinfoodsgarden.blogspot.com
....................
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၅ က်ပ္သား (အစပ္မ်ိဳး)
• စိမ္းစားငါးပိ - စားပဲြဇြန္း ၆ ဇြန္း
(ငါးပိကို မီးမွ်င္းနဲ႔ဖုတ္ပါ ေမႊးလာသည္ထိပါ)
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ငံျပာရည္ - စားပဲြဇြန္း ၁ ဇြန္း
• သရက္သီးအစိမ္း - တစ္ျခမ္း (အေခ်ာင္းေလးေတြ ျခစ္ထားပါ)
• ငါးေျခာက္မႈန္႔ - စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း
• အသားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
...............
၁။ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး အိုးထဲမွာ
င႐ုတ္သီးျမဳတ္႐ံု ေရထည့္ၿပီးျပဳတ္ပါ။
င႐ုတ္သီးေပ်ာ့လာရင္ ရပါၿပီ။ ေရစင္ေအာင္စစ္ပါ။
၂။ စိမ္းစားငါးပိကိုဖုတ္ရာမွာ မီးမွ်င္းေလးနဲ႔ဖုတ္ၿပီး
မတူးပါေစနွင့္၊ အနံ႔ေမႊး႐ံုသက္သက္ပါ။
၃။ ျပဳတ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးနဲ႔ သရက္သီးအေခ်ာင္းေလးမ်ားကို
အတူေထာင္းေပးပါ။ (ႀကိတ္စက္နဲ႔ ႀကိတ္လွ်င္ပိုျမန္ၿပီး င႐ုတ္ေစ့ေတြလည္း
ညႇက္လြယ္ပါတယ္)။
၄။ ညႇက္လာေသာ င႐ုတ္သီးကို က်န္ပစၥည္းမ်ားထည့္ ၿပီးေမႊပါ။
ဆားအေပါ့အငန္ျမည္းၿပီးလွ်င္ ေလလံု ဗူးထဲမွာထည့္ၿပီး ခဲထားလို႔ရပါတယ္။
၅။ စားသံုးခါနီးမွ စားပဲြဇြန္း ၃ ဇြန္းေလာက္ကို ပန္းကန္ ထဲထည့္ၿပီး
ႀကိဳက္နွစ္သက္ရာ ရာသီေပၚတို႔စရာျဖင္႔ စားသံုးႏုိင္ပါသည္။
.....................................
Syi Lwin Foods Garden
.....................................
www.syilwinfoodsgarden.blogspot.com
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။