FOOD Magazine
.......................................
အင္ဥႏွင့္ ၾကက္သားဟင္းလ်ာ
.......................................
ခု အင္ဥေပၚခ်ိန္မုိ႔ ၾကက္သားနဲ႔အင္ဥ ေရာခ်က္ထားတာပါ။
အင္ဥဆိုတာ မႈိတစ္မ်ဳိးပါ။ အင္ဥကို ေစ်းက၀ယ္ၿပီးရင္
ရႊံ႕သဲေတြစင္ေအာင္ ေတာ္ေတာ္ေတာ့ သန္႔စင္ဖုိ႔လုိပါတယ္။
ဒါေပမယ့္ အင္ဥနဲ႔ၾကက္သားဟင္းက အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္။
အင္ဥႏွင့္ ၾကက္သားဟင္းလ်ာ
.......................................
ခု အင္ဥေပၚခ်ိန္မုိ႔ ၾကက္သားနဲ႔အင္ဥ ေရာခ်က္ထားတာပါ။
အင္ဥဆိုတာ မႈိတစ္မ်ဳိးပါ။ အင္ဥကို ေစ်းက၀ယ္ၿပီးရင္
ရႊံ႕သဲေတြစင္ေအာင္ ေတာ္ေတာ္ေတာ့ သန္႔စင္ဖုိ႔လုိပါတယ္။
ဒါေပမယ့္ အင္ဥနဲ႔ၾကက္သားဟင္းက အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
......................
• ၾကက္ေပါင္သား - ၃၀၀ ဂရမ္ (အတံုးလတ္မ်ား တံုးေပးပါ)
• အင္ဥ - ၂၀၀ ဂရမ္ (ေသခ်ာသန္႔စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာေပးပါ)
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၂ လံုး (အေစ့ထုတ္ၿပီး ပါးပါးလွီးပါ)
• င႐ုတ္သီး(အေရာင္တင္မႈန္႔) - စားပြဲဇြန္း တစ္၀က္
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၄ ေတာင့္ (ထက္ျခမ္းျခမ္းထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ႁမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
• ၾကက္သြန္နီ - ၁လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
• ခေနာ ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• နံနံပင္ - လက္တစ္ဆုပ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
...................
၁။ အရင္ဆံုး သန္႔စင္ထားေသာ အင္ဥမ်ားကို ထက္ပိုင္းပိုင္းေပးပါ။
၂။ ၿပီးေနာက္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီ(စားပြဲဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည့္ၿပီး ဆီပူလာလွ်င္
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ၁ မိနစ္ခန္႔ ဆီသတ္ေပးပါ။
၃။ ၿပီးလွ်င္ င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီး ၁ မိနစ္ခန္႔ ထပ္ေမႊေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ၾကက္သား၊ အင္ဥ၊ ေရ(၂ခြက္)၊ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔တုိ႔ကို
ထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ၿပီး ဆီျပန္သည္အထိ တည္ထားပါ။
၅။ ဆီျပန္လွ်င္ အရသာအေပ႔ါအငန္ျမည္းၿပီး အေနေတာ္လွ်င္
အေပၚမွ နံနံပင္မ်ား အုပ္ေပးၿပီး မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၆။ အရသာရွိေသာ အင္ဥနွင့္ ၾကက္သားဟင္းလ်ာကို သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါၿပီ။
...............................
Wutyee Food House
...............................
http://www.wutyeefoodhouse.com/
......................
• ၾကက္ေပါင္သား - ၃၀၀ ဂရမ္ (အတံုးလတ္မ်ား တံုးေပးပါ)
• အင္ဥ - ၂၀၀ ဂရမ္ (ေသခ်ာသန္႔စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာေပးပါ)
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၂ လံုး (အေစ့ထုတ္ၿပီး ပါးပါးလွီးပါ)
• င႐ုတ္သီး(အေရာင္တင္မႈန္႔) - စားပြဲဇြန္း တစ္၀က္
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၄ ေတာင့္ (ထက္ျခမ္းျခမ္းထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ႁမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
• ၾကက္သြန္နီ - ၁လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
• ခေနာ ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• နံနံပင္ - လက္တစ္ဆုပ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
...................
၁။ အရင္ဆံုး သန္႔စင္ထားေသာ အင္ဥမ်ားကို ထက္ပိုင္းပိုင္းေပးပါ။
၂။ ၿပီးေနာက္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီ(စားပြဲဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည့္ၿပီး ဆီပူလာလွ်င္
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ၁ မိနစ္ခန္႔ ဆီသတ္ေပးပါ။
၃။ ၿပီးလွ်င္ င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီး ၁ မိနစ္ခန္႔ ထပ္ေမႊေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ၾကက္သား၊ အင္ဥ၊ ေရ(၂ခြက္)၊ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔တုိ႔ကို
ထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ၿပီး ဆီျပန္သည္အထိ တည္ထားပါ။
၅။ ဆီျပန္လွ်င္ အရသာအေပ႔ါအငန္ျမည္းၿပီး အေနေတာ္လွ်င္
အေပၚမွ နံနံပင္မ်ား အုပ္ေပးၿပီး မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၆။ အရသာရွိေသာ အင္ဥနွင့္ ၾကက္သားဟင္းလ်ာကို သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါၿပီ။
...............................
Wutyee Food House
...............................
http://www.wutyeefoodhouse.com/
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။