FOOD Magazine
.................................................................
ငါးနီတူမႈန္႔ေျခာက္နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိေၾကာ္
(Dried Anchovy Powder and Tomato Sambal)
.................................................................
ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိေၾကာ္ကေတာ့ မစည္ရဲ႕ အႀကိဳက္ဆံုးဟင္းတစ္ခြက္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိေၾကာ္ကို ဒီအတိုင္း ထမင္းပူပူ၊ တို႔စရာနဲ႔ စားလို႔ရသလို
ငါးေၾကာ္နွပ္၊ ၾကက္ဥခ်ဥ္ဟင္း စသည္ျဖင့္ အနွစ္သံုးလိုေသာ
ဟင္းမ်ားခ်က္ရင္လည္း အသံုးျပဳလို႔ရပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ တစ္ခါခ်က္ရင္
မ်ားမ်ားခ်က္ၿပီး သိမ္းထားလို႔ရတဲ့ ဒီဟင္းေလးကို…
အိမ္ရွင္မမ်ားအတြက္ ျမန္ဆန္ေသာဟင္းေလးမ်ား
တီထြင္ခ်က္ျပဳတ္ႏုိင္ေအာင္ ရည္စူးၿပီးေဖာ္ျပလုိက္ပါတယ္ေနာ္… ။
ငါးနီတူမႈန္႔ေျခာက္နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိေၾကာ္
(Dried Anchovy Powder and Tomato Sambal)
.................................................................
ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိေၾကာ္ကေတာ့ မစည္ရဲ႕ အႀကိဳက္ဆံုးဟင္းတစ္ခြက္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိေၾကာ္ကို ဒီအတိုင္း ထမင္းပူပူ၊ တို႔စရာနဲ႔ စားလို႔ရသလို
ငါးေၾကာ္နွပ္၊ ၾကက္ဥခ်ဥ္ဟင္း စသည္ျဖင့္ အနွစ္သံုးလိုေသာ
ဟင္းမ်ားခ်က္ရင္လည္း အသံုးျပဳလို႔ရပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ တစ္ခါခ်က္ရင္
မ်ားမ်ားခ်က္ၿပီး သိမ္းထားလို႔ရတဲ့ ဒီဟင္းေလးကို…
အိမ္ရွင္မမ်ားအတြက္ ျမန္ဆန္ေသာဟင္းေလးမ်ား
တီထြင္ခ်က္ျပဳတ္ႏုိင္ေအာင္ ရည္စူးၿပီးေဖာ္ျပလုိက္ပါတယ္ေနာ္… ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
....................
၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၂၀ လံုး ( ခတ္ၾကမ္းၾကမ္းေလးေတြ လွီးထားပါ)
၂။ ဟင္းရြက္ဆီ - ၈ က်ပ္သား (လိုသေလာက္ပဲသံုးပါ။ လိုလွ်င္လည္း ထပ္ထည့္ပါ။)
၃။ ဆား - နည္းနည္း (အငန္ေၾကာက္လွ်င္ မထည့္လည္းရပါတယ္)
၄။ သၾကား - အနည္းငယ္
၅။ နံနံပင္ - ၅ ပင္ (ၾကမ္းၾကမ္းေလး ျဖတ္ထားပါ၊ ပူစီနံ အစားထိုးသံုးလည္းရပါတယ္)
၆။ ငါးနီတူေျခာက္မႈန္႔ - စားပဲြဇြန္း ၄ ဇြန္း (ဆားမထည့္လွ်င္ ပိုထည့္ပါ)
အုပ္စု (၁)
.............
၁။ ၾကက္သြန္နီ - ၅ လံုး (ေထာင္းထားပါ)
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ႁမႊာ (ေထာင္းထားပါ)
၃။ နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ ပုစြန္ငံျပာရည္ - နည္းနည္း
၅။ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ ေတာင့္ ( ၾကမ္းၾကမ္းေလးေတြလွီးထားပါ)
၇။ စိမ္းစားငါးပိ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း (မီးဖုတ္ထားပါ)
ျပဳလုပ္နည္း
..............
၁။ ေဇာက္နက္အေၾကာ္အိုးထဲမွာ ဆီပူေအာင္တည္ပါ။
ပူလာရင္ အုပ္စု (၁)ပစၥည္းမ်ား ထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။
ကာလာအေရာင္ ေျပာင္းၿပီး ေမႊးလာရင္ သၾကား၊ ဆားႏွင့္
ငါးနီတူေျခာက္မႈန္႔ တို႔ထည့္ေမႊပါ။
၂။ ငါးနီတူေျခာက္မႈန္႔အနည္းငယ္ ကြၽတ္လာရင္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္တည္ပါ။ မီးအေနေတာ္ေလာက္နဲ႔ပဲတည္ပါ။
၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအခြံမ်ား လိပ္လာလွ်င္ နံနံပင္ထည့္ပါ။
ၿပီးရင္ ဆားျမည္းၿပီး လိုတာထပ္ထည့္ပါ။ ဆီျပန္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး
အေရခန္းေျခာက္တဲ့အထိတည္ပါ။
ေရခန္းမွ ေလလံုဘူးထဲ ထည့္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ
တစ္ပတ္ေက်ာ္ေလာက္ သိမ္း ထားလို႔ရမွာပါ။
ဟင္းအႏွစ္အျဖစ္လည္း သံုးလို႔ရပါတယ္။
• Syi Foodsgarden
....................
၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၂၀ လံုး ( ခတ္ၾကမ္းၾကမ္းေလးေတြ လွီးထားပါ)
၂။ ဟင္းရြက္ဆီ - ၈ က်ပ္သား (လိုသေလာက္ပဲသံုးပါ။ လိုလွ်င္လည္း ထပ္ထည့္ပါ။)
၃။ ဆား - နည္းနည္း (အငန္ေၾကာက္လွ်င္ မထည့္လည္းရပါတယ္)
၄။ သၾကား - အနည္းငယ္
၅။ နံနံပင္ - ၅ ပင္ (ၾကမ္းၾကမ္းေလး ျဖတ္ထားပါ၊ ပူစီနံ အစားထိုးသံုးလည္းရပါတယ္)
၆။ ငါးနီတူေျခာက္မႈန္႔ - စားပဲြဇြန္း ၄ ဇြန္း (ဆားမထည့္လွ်င္ ပိုထည့္ပါ)
အုပ္စု (၁)
.............
၁။ ၾကက္သြန္နီ - ၅ လံုး (ေထာင္းထားပါ)
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ႁမႊာ (ေထာင္းထားပါ)
၃။ နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ ပုစြန္ငံျပာရည္ - နည္းနည္း
၅။ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ ေတာင့္ ( ၾကမ္းၾကမ္းေလးေတြလွီးထားပါ)
၇။ စိမ္းစားငါးပိ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း (မီးဖုတ္ထားပါ)
ျပဳလုပ္နည္း
..............
၁။ ေဇာက္နက္အေၾကာ္အိုးထဲမွာ ဆီပူေအာင္တည္ပါ။
ပူလာရင္ အုပ္စု (၁)ပစၥည္းမ်ား ထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။
ကာလာအေရာင္ ေျပာင္းၿပီး ေမႊးလာရင္ သၾကား၊ ဆားႏွင့္
ငါးနီတူေျခာက္မႈန္႔ တို႔ထည့္ေမႊပါ။
၂။ ငါးနီတူေျခာက္မႈန္႔အနည္းငယ္ ကြၽတ္လာရင္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္တည္ပါ။ မီးအေနေတာ္ေလာက္နဲ႔ပဲတည္ပါ။
၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအခြံမ်ား လိပ္လာလွ်င္ နံနံပင္ထည့္ပါ။
ၿပီးရင္ ဆားျမည္းၿပီး လိုတာထပ္ထည့္ပါ။ ဆီျပန္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး
အေရခန္းေျခာက္တဲ့အထိတည္ပါ။
ေရခန္းမွ ေလလံုဘူးထဲ ထည့္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ
တစ္ပတ္ေက်ာ္ေလာက္ သိမ္း ထားလို႔ရမွာပါ။
ဟင္းအႏွစ္အျဖစ္လည္း သံုးလို႔ရပါတယ္။
• Syi Foodsgarden
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။