ဒူးရင္းဩဇာသည္ အရသာအရွိဆုံးအသီးျဖစ္သည္။
ဒူးရင္းဩဇာကို မရင့္မွည့္ခင္ခူးဆြတ္ရပါသည္။ ရင့္မွည့္ျပီးပါက သူ႕အလိုလိုေအာက္သို႕ျပဳတ္က်သြား
အခြံသည္ ပါးျပီး ကေတာ့ပံုသ႑ာန္ရွိေသာ နံ႐ိုးႏုငယ္ေလးမ်ားျဖင့္ဖုံးအု
သစ္သီး၏အသားပိုင္းသည္ အျဖဴေရာင္ျဖစ္ျပီး အရည္ပါဝင္မႈႏွုန္းမ်ားသည္။
ႏွစ္လိုဖြယ္အရသာရွိျပီး အထဲရွိ အမဲေရာင္အေစ့ကိုစားလို႕မရပါ။
ဒူးရင္းဩဇာတြင္အေစ့နဲပါးေသာအသီး
ဒူးရင္းဩဇာသည္ အရသာရွိျပီးက်န္းမာေရးအတြက္ေကာ
အေစ့သည္ အအန္ေပ်ာက္ေစေသာ ဂုဏ္သတၱိပါဝင္သည္။
အရြက္၏အရည္သည္ ေခါင္းေပၚမွသန္းမ်ားကို ဖယ္ရွားေပးသည့္အျပင္ ေရာင္ရမ္းျခင္းကိုေလွ်ာ့က်ေစသည္
လတ္ဆတ္ေသာအရြက္မ်ားသည္ အေရျပားအပူေလာင္ျခင္းကို လ်င္ျမန္စြာသက္သာအနာက်က္ေစသည္။
အပင္၏အေခါက္သည္ အဆိပ္အေတာက္ကိုဖယ္ရွားေပးသည္။
ဒူးရင္းဩဇာ၏အပြင့္မ်ားသည္ လည္ေခ်ာင္းထဲတြင္ခြၽဲမ်ားလြန္ကဲ
စိစိညွက္ညွက္ေက်ေအာင္ေခ်ထားေသာ အရြက္မ်ားသည္ ဝဲႏွင္းခူေရာဂါကိုသက္သာေပ်ာက္
ေလးစားစြာျဖင့္
လရိပ္အိမ္
Source.... http://moonlithouse.blogspot.no/search/label/%E1%80%80%E1%80%BA%E1%80%94%E1%80%B9%E1%80%B8%E1%80%99%E1%80%AC%E1%80%B1%E1%80%9B%E1%80%B8
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။