Followers အားေပးသူမ်ား အထူး အထူးပဲ ေက်းဇူးတင္ပါသည္။

✩✩ ✩ ✩ ✩ ✩ ✩သီခ်င္းခ်စ္သူ ✪ မွ ✪ သီခ်င္းခ်စ္သူသို႔✩ ✩ ✩ ✩ ✩ ✩✩

8Chit&အိမ္႔ခ်စ္ AhMoon&အမြန္း AhNaing&အႏိုင္ AhNge&အငဲ Akuk Alex&အဲလက္စ္ AnnHellar&အန္ဟဲလာ Ar-T AungHtet&ေအာင္ထက္ AungLa&ေအာင္လ AungNaing&ေအာင္ႏိုင္ AungThu&ေအာင္သူ AungYin&ေအာင္ရင္ AuraLi&အာ္ရာလီ AyeChanMay&ေအးခ်မ္းေမ AyeTinChoShwe&ေအသင္ခ်ိဳေဆြ AyeWuttYiThaung&ေအးဝတ္ရည္ေသာင္း BaDin&ဗဒင္ Blueberry BoBo&ဘိုဘို BoBoHan&ဘိုဘိုဟန္ BoPhyu&ဘိုျဖဴ BobbySoxer Breaky&ဘရိတ္ကီ BunnyPhyoe&ဘန္နီၿဖိဳး ChanChan&ခ်မ္းခ်မ္း ChanChann&ခ်မ္ခ်မ္း ChawSuKhin&ေခ်ာစုခင္ ChinSong&ခ်င္းသီခ်င္း ChitKaung&ခ်စ္ေကာင္း ChitThuWai&ခ်စ္သုေဝ ChoLayLung&ခ်ိဳေလးလုန္ ChoPyone&ခ်ိဳၿပံဳး ChristmasSong&ခရစၥမတ္သီခ်င္း CityFm Dawn&ဒြန္း DiraMore&ဓီရာမိုရ္ DoeLone&ဒိုးလံုး Dway&ေဒြး EainEain&အိန္အိန္း G.Latt&ဂ်ီလတ္ GaeGae&ေဂေဂး GirlLay&ဂဲ(လ္)ေလး Graham&ဂေရဟမ္ Group&အဖြဲ႔လိုက္ GuRawng&ကူးေရာင္ GyoGyar&ႀကိဳးၾကာ HTDTunYin&ဟသာၤတထြန္းရင္ HanTun&ဟန္ထြန္း HaymarNayWin&ေဟမာေနဝင္း He`Lay&ဟဲေလး HlonMoe&လႊမ္းမိုး HlwanPaing&လႊမ္းပိုင္ HtamHkay&ထ်န္ေခး HtetAung&ထက္ေအာင္ HtetHtetMyintAung&ထက္ထက္ျမင္႔ေအာင္ HtetSaung&ထက္ေလွ်ာင္း HtooEainThin&ထူးအိမ္သင္ HtooHtooSet&ထူးထူးဆက္ HtooL.Lin&ထူးအယ္လင္း HtunHtun&ထြဏ္းထြဏ္း HtunYati&ထြန္းရတီ IreneZinMarMyint&အိုင္ရင္းဇင္မာျမင္႔ J.LingMawng&ေဂလိန္းေမာင္း J.MgMg&ေဂ်ေမာင္ေမာင္ JMe&ေဂ်းမီ JarSan&ဂ်ာဆန္ JetSanHtun&ဂ်က္ဆန္ထြန္း KKT&ေကေကတီ KabarPhone&ကမၻာဖုန္း KaiZar&ကိုင္ဇာ KapyaBoiHmu&ကဗ်ာဘြဲ႔မွဴး KaungKaung&ေကာင္းေကာင္း KhaingHtoo&ခိုင္ထူး KhinBone&ခင္ဘုဏ္း KhinMgToe&ခင္ေမာင္တိုး KhinSuSuNaing&ခင္စုစုႏိုင္ KhupPi&ခုပ္ပီး KoKoGyi&ကိုကိုႀကီး KoNi&ေကာ္နီ KyingLianMoong L.KhunYe&L.ခြန္းရီ L.LwinWar&L.လြန္းဝါ L.SengZi&L.ဆိုင္းဇီ LDKyaw&L.ဒီေက်ာ္ LaShioTheinAung&လားရႈိးသိန္းေအာင္ LaWi&လဝီ LayLayWar&ေလးေလး၀ါ LayPhyu&ေလးျဖဴ LiLiMyint&လီလီျမင္႔ LinNit&လင္းနစ္ LynnLynn&လင္းလင္း MMGospelSong&ခရစ္ယာန္ဓမၼေတး MMLoveSong&ျမန္မာသီခ်င္း MaNaw&မေနာ Madi&မဒီ Marritza&မာရဇၨ MayKhaLar&ေမခလာ MaySweet&ေမဆြိ MayThu&ေမသူ MgThitMin&ေမာင္သစ္မင္း MiMiKhe&မီးမီးခဲ MiMiWinPhay&မီမီဝင္းေဖ MinAung&မင္းေအာင္ Misandi&မိဆႏၵီ MoMo&မို႔မို႔ MoonAung&မြန္းေအာင္ Music&ဂီတ Myanmar-Kid-Songs MyayPeYo&ေျမပဲယို MyoGyi&မ်ိဳးႀကီး MyoMyo&မ်ိဳးမ်ိဳး NO&ႏိုး NangKhinZayYar&နန္းခင္ေဇယ်ာ Naung&ေနာင္ NawLiZar&ေနာ္လီဇာ NawNaw&ေနာေနာ္ NgeNgeLay&ငဲ႔ငယ္ေလး NiNiKhinZaw&နီနီခင္ေဇာ္ NiNiWinShwe&နီနီဝင္းေရႊ NweYinWin&ႏြဲ႔ယဥ္ဝင္ NyanLinAung&ဥာဏ္လင္းေအာင္ NyiMinKhine&ညီမင္းခိုင္ NyiZaw&ညီေဇာ္ PanYaungChel&ပန္းေရာင္ျခယ္ PannEiPhyu&ပန္းအိျဖဴ Pb.ThanNaing&သန္းႏိုင္ PhawKa&ေဖာ္ကာ PhoeKar&ဖိုးကာ PhuPhuThit&ဖူးဖူးသစ္ PhyoGyi&ၿဖိဳးႀကီး PhyoKyawHtake&ၿဖိဳးေက်ာ္ထိုက္ PhyuPhyuKyawThein&ျဖဴျဖဴေက်ာ္သိန္း PhyuThi&ျဖဴသီ PoEiSan&ပိုးအိစံ PoPo&ပိုပို PuSue&ပူစူး R.ZarNi&R.ဇာနည္ RainMoe&ရိန္မိုး RebeccaWin&ေရဗကၠာ၀င္း Ringo&ရင္ဂို SaiHteeSaing&စိုင္းထီးဆိုင္ SaiLay&စိုင္းေလး SaiSaiKhanHlaing&စိုင္းစိုင္းခမ္းလႈိင္ SaiSaiMaw&စိုင္းဆိုင္ေမာ၀္ SaiSan&ဆိုင္စံ SalaiJonhTinZam SalaiJonhTinZam&ဆလိုင္းဂၽြန္သင္ဇမ္း SalaiSunCeu&ဆလိုင္းဆြန္က်ဲအို SalaiThuahAung&ဆလိုင္းသႊေအာင္ SalaiZamLain&ဆလိုင္းသွ်မ္းလ်န္ SandyMyintLwin&စႏၵီျမင့္လြင္ SangPi&စံပီး SaungOoHlaing&ေဆာင္းဦးလႈိင္ SawBweHmu&စာဘြဲ႔မွဴး SawKhuSe&ေစာခူဆဲ She&သွ်ီ ShinPhone&ရွင္ဖုန္း ShweHtoo&ေရႊထူး SiThuLwin&စည္သူလြင္ SiYan&စီယံ SinPauk&ဆင္ေပါက္ SithuWin&စည္သူဝင္း Snare SoTay&ဆိုေတး SoeLwinLwin&စိုးလြင္လြင္ SoeNandarKyaw&စိုးနႏၵာေက်ာ္ SoePyaeThazin&စိုးျပည္႔သဇင္ SoeSandarTun&စိုးစႏၵာထြန္း SuNit&ဆူးနစ္ SungTinPar&ဆုန္သင္းပါရ္ TekatawAyeMg&တကၠသိုလ္ေအးေမာင္ ThangPaa&ထန္းပါး TharDeeLu&သာဒီးလူ ThawZin&ေသာ္ဇင္ ThiriJ.MgMg&သီရိေဂ်ေမာင္ေမာင္ Thoon&သြန္း TinGyanSong&သႀကၤန္သီခ်င္း TinZarMaw&တင္ဇာေမာ္ TintTintTun&တင္႔တင္႔ထြန္း TuTu&တူးတူး TunEaindraBo&ထြန္းအိျႏၵာဗို TunKham&ထြဏ္းခမ္ TunTun&ထြန္းထြန္း V.NoTun&V.ႏိုထြန္း WaNa&ဝန WaiLa&ေဝလ WarsoMoeOo&ဝါဆိုမိုးဦး WineSuKhineThein&ဝိုင္းစုခိုင္သိန္း WyneLay&ဝိုင္းေလး XGALZ Xbox Y-Zet YY&၀ိုင္၀ိုင္း YadanaMai&ရတနာမိုင္ YadanaOo&ရတနာဦး YairYintAung&ရဲရင္႔ေအာင္ YanAung&ရန္ေအာင္ YarZarWinTint&ရာဇာဝင္းတင္႔ YeTwin&ရဲသြင္ YuZaNa&ယုဇန YummyRookie Z.DiLa&Z.ဒီးလာ ZamNu&ဇမ္ႏူး ZawOne&ေဇာ္ဝမ္း ZawPaing&ေဇာ္ပိုင္ ZawWinHtut&ေဇာ္ဝင္းထြဋ္ ZawWinShing&ေဇာ္ဝင္းရွိန္ ZayYe&ေဇရဲ ZwePyae&ဇြဲျပည္႔ khinMgHtoo&ခင္ေမာင္ထူး
သီခ်င္းနားေထာင္ရန္ အေပၚက အဆိုေတာ္ နာမည္ Click ပါေနာ္

Facebook မွာ ဖတ္ခ်င္ရင္ Like တစ္ခ်က္ေလာက္ နဲ႔ အားေပးႏိုင္ပါသည္

Sunday, July 21, 2013

ကိုးရီးယားစတိုင္ Pock Hock

 
Chaw Su's Food Friends
ကိုးရီးယားစတိုင္ Pock Hock
http://chawsufoodfriends.wordpress.com/2013/07/22/
(အရမ္းလုပ္ရတာလြယ္ၿပီး အရမ္းစားလို႕ေကာင္းလွပါတယ္။
the pigs’ feet are filled with gelatins, jokbal is great for the skin and helps prevent wrinkles. Also, jokbal is known to detoxicate alcohol, meaning it’s perfect for those awful hangovers in the morning. အလြန္ဝမွာေၾကာက္တဲ့ ကိုးရီးယားလူမ်ဳိးေတြက ဒီထဲမွာပါတာေတြက လူကိုမဝေစပဲ လွပနုပ်ဳိေစတယ္လို႕ေျပပါတယ္။ လွပနုပ်ဳိခ်င္သူမ်ားနဲ႕ နဂိုလွကို ထိန္းသိမ္းလိုသူမ်ား အျမန္ဆံုးလုပ္စားၾကရေအာင္ေနာ္... )
** ကိုးရီးယားစတိုင္ Pock Hock အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
...
Pock Hock – ၁ ခု ( ၁ ကီလိုခန္႕)
အခြံပါေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၃ တက္
၃ ပိုင္းျဖတ္ထားေသာ လက္မအရြယ္ ဂ်င္း – ၁ တက္
လက္ညိွဳးအရြယ္ခန္႕ သစ္ဂ်ပိုး (cinnamon stick) – ၂ ေခ်ာင္းခြဲ
အမည္းေရာင္ ဖာလာေစ့ (black cardamom) – ၁ ခု
နာနတ္ပြင့္ (star anise) – ၃ ပြင့္
ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ (thin soy sauce) – ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး ၁ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ (sweet soy sauce) – ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး ၁ ဇြန္း
အရသာမွဳန္႕ (chicken powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
နွမ္းဆီ – အနည္းငယ္
နွမ္းျဖဴေလွာ္ – အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ သစ္ဂ်ပိုး၊ အမည္းေရာင္ ဖာလာေစ့၊ နာနတ္ပြင့္ နွင့္ ေျပာင္စင္ေအာင္ေဆးကာ၊ အေမႊးမ်ားကုန္ေအာင္ ႏွဳတ္ထားေသာ Pock Hock ကို ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရထဲ ထည့္ကာ ျပဳတ္ပါ။ (အသားျမွဳပ္ေအာင္ ေရကိုထည့္ပါ။)
ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ၊ ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ နွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ကို ဆက္ၿပီးထည့္ကာ ျပဳတ္ထားပါ။
အသားမွထြက္လာသည့္အျမွဳပ္မ်ားကို ခပ္ထုတ္ပစ္ၿပီးလွ်င္ အိုးအဖံုး ဖံုးကာ medium high heat ျဖင့္ ၂ နာရီခန္႕ ျပဳတ္ထားပါ။
ၿပီးလွ်င္ ဆယ္ထုတ္ၿပီး အေအးခံထားပါ။ (လွီးေသာအခါ လွလွပ ပေလးျဖစ္ရန္ အေခါက္မ်ားေပါက္ၿပဲမထြက္ေအာင္ ဂရုစိုက္ၿပီး ဆယ္ ထုတ္ေပးပါ။)
ခပ္ေႏြးေႏြးျဖစ္လာလွ်င္ အသားတံုးကို နွမ္းဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ နံ႕သြားေအာင္ သုတ္ထားပါ။
လံုးဝေအးသြားလွ်င္ အသားတံုး ေအာက္ဖက္ အလည္ တည့္တည့္ေလာက္ နွင့္ အေပၚဖက္ အလည္တည့္တည့္ေလာက္ကို ဓါးျဖင့္ အလ်ားလိုက္ျပတ္ေအာင္လွီးကာ စိတ္ရွည္ရွည္ ခြါထုတ္လိုက္လွ်င္ အသားပိုင္း ၂ ပိုင္း ကိုရပါၿပီ။
ရလာသည့္အသားပိုင္း ၂ ပိုင္းကို အကြင္းလိုက္ လွီးၿပီးလွ်င္ မိမိၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္၊ အရြက္တို႕ျဖင့္တြဲဖက္ၿပီး အရသာရိွစြာ သံုးဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
** Pork Hock ျဖင့္ တြဲဖက္စားရန္ အခ်ဥ္
ကိုးရီးယား salted shrimps – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
ေရ – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ပင္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း (စားႏိူင္သေလာက္)
နွမ္းျဖဴေလွာ္ေထာင္း – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
ကိုးရီးယား ငရုတ္သီးမွဳန္႕ (red pepper powder) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
အားလံုးကို ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးထဲထည့္ကာ ေရာေဖ်ာ္ၿပီးလွ်င္ pork hock ျဖင့္တြဲဖက္စားႏိူင္ေသာ အခ်ဥ္ကိုရပါၿပီ။
ကြ်န္မကေတာ့ salted shrimps ကို မၾကိဳက္လို႕ ထားဝယ္ငါးပိေထာင္းကို သံပုရာရည္ေလးနဲ႕ေဖ်ာ္ၿပီး တြဲဖက္စားပါတယ္။
Pock Hock ကို lattuce ရြက္ နဲ႕ တြဲဖက္ၿပီး salted shrimps အခ်ဥ္ (သို႕) သံပုရာရည္ျဖင့္ ေဖ်ာ္ထားေသာ ငါးပိေထာင္းတို႕ျဖင့္ တြဲဖက္စားႏိူင္သလို၊ သုပ္စားလို႕လည္းေကာင္းလွပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။