ဗီတာမင္အီးကို မွီ၀ဲစားသုံးသူ ၊ ေဆးအျဖစ္ သုံးစြဲသူမ်ား အသည္းကင္ဆာမွ ေ၀းမည္
Wednesday 20th March 2013
အသီးအႏွံႏွင့္ အေစ့အဆံမ်ားတြင္ ပါ၀င္သည့္ ဗီတာမင္အီးကုိ အစားအစာ သို႔မဟုတ္ အားေဆးအျဖစ္ စားသုံးပါက
အသည္းကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ေလ်ာ့က်ႏုိင္ေၾကာင္း ယေန႔ မတ္လ (၁၉)ရက္ေန႔ထုတ္ the journal Science Signaling ဂ်ာနယ္တြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။ အေမရိကန္ႏိုင္ငံ ၊ အိုဟိုင္းရိုး ျပည္နယ္မွ Ohio State University ႏွင့္ an Comprehensive Cancer Center ရွိ သုေတသန ဓာတ္ခြဲခန္းမွ သုေတသီမ်ား၏ ေလ့လာမႈအရ ဗီတာမင္အီးသည္ အဆီတြင္ ေပ်ာ္ဝင္သည့္ ဗီတာမင္ တစ္မ်ဳိး ျဖစ္ၿပီး ဓာတ္တုိး ဆန္႔က်င္ပစၥည္းလည္း ျဖစ္ၿပီး DNA ပ်က္စီးမႈကုိ ကာကြယ္ႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိရသည္။
အသည္း ကင္ဆာသည္ ကမၻာေပၚတြင္ တတိယ အျဖစ္မ်ားဆံုး ကင္ဆာ အမ်ဳိးအစား ျဖစ္ၿပီး အသည္းကင္ဆာ ေဝဒနာရွင္မ်ား၏ ၈၅ ရာခိုင္ႏႈန္းသည္ ဖြံ႕ၿဖိဳးၿပီး ႏုိင္ငံမ်ားတြင္ အမ်ားအျပား ေတြ႕ရွိရေၾကာင္း medicinal c...hemistry and pharmacognosy ဌာနမွ ပါေမာကၡ Ching-Shih Chen မွ ေျပာၾကားခဲ့သည္။ ဗီတာမင္အီးတြင္ Akt ေခၚ အင္ဇိုင္းကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး အႀကိတ္အဖု ကင္ဆာဆဲလ္မ်ားကို ပ်က္စီးေစႏိုင္သည္။ ရွန္ဟုိင္း တကၠသုိလ္မွ သုေတသီမ်ားမွ ဗီတာမင္အီးကို မွန္မွန္ေသာက္သုံးသည့္သူႏွင့္ မေသာက္သုံးသည့္ သူမ်ာအးၾကား အသည္း ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ေလ့လာခဲ့ရာ ဗီတာမင္အီးကုိ မွီဝဲသူမ်ားတြင္ အသည္းကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ နည္းပါးေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ရသည္။
Wednesday 20th March 2013
အသီးအႏွံႏွင့္ အေစ့အဆံမ်ားတြင္ ပါ၀င္သည့္ ဗီတာမင္အီးကုိ အစားအစာ သို႔မဟုတ္ အားေဆးအျဖစ္ စားသုံးပါက
အသည္းကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ေလ်ာ့က်ႏုိင္ေၾကာင္း ယေန႔ မတ္လ (၁၉)ရက္ေန႔ထုတ္ the journal Science Signaling ဂ်ာနယ္တြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။ အေမရိကန္ႏိုင္ငံ ၊ အိုဟိုင္းရိုး ျပည္နယ္မွ Ohio State University ႏွင့္ an Comprehensive Cancer Center ရွိ သုေတသန ဓာတ္ခြဲခန္းမွ သုေတသီမ်ား၏ ေလ့လာမႈအရ ဗီတာမင္အီးသည္ အဆီတြင္ ေပ်ာ္ဝင္သည့္ ဗီတာမင္ တစ္မ်ဳိး ျဖစ္ၿပီး ဓာတ္တုိး ဆန္႔က်င္ပစၥည္းလည္း ျဖစ္ၿပီး DNA ပ်က္စီးမႈကုိ ကာကြယ္ႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိရသည္။
အသည္း ကင္ဆာသည္ ကမၻာေပၚတြင္ တတိယ အျဖစ္မ်ားဆံုး ကင္ဆာ အမ်ဳိးအစား ျဖစ္ၿပီး အသည္းကင္ဆာ ေဝဒနာရွင္မ်ား၏ ၈၅ ရာခိုင္ႏႈန္းသည္ ဖြံ႕ၿဖိဳးၿပီး ႏုိင္ငံမ်ားတြင္ အမ်ားအျပား ေတြ႕ရွိရေၾကာင္း medicinal c...hemistry and pharmacognosy ဌာနမွ ပါေမာကၡ Ching-Shih Chen မွ ေျပာၾကားခဲ့သည္။ ဗီတာမင္အီးတြင္ Akt ေခၚ အင္ဇိုင္းကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး အႀကိတ္အဖု ကင္ဆာဆဲလ္မ်ားကို ပ်က္စီးေစႏိုင္သည္။ ရွန္ဟုိင္း တကၠသုိလ္မွ သုေတသီမ်ားမွ ဗီတာမင္အီးကို မွန္မွန္ေသာက္သုံးသည့္သူႏွင့္ မေသာက္သုံးသည့္ သူမ်ာအးၾကား အသည္း ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခကုိ ေလ့လာခဲ့ရာ ဗီတာမင္အီးကုိ မွီဝဲသူမ်ားတြင္ အသည္းကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ နည္းပါးေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ရသည္။
mrtv-4
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။