FOOD Magazine
ရွမ္းနံနံႏွင့္ ကဏန္းခ်က္
(Saw Leaf Herb With Crab Curry)
........................................................
ငပလီခရီးစဥ္မွာ ကိုယ္တုိင္၀ယ္ ကိုယ္တိုင္လက္စြမ္းျပခဲ့ေသာ ကဏန္းခ်က္ပါ။
ခ်ဥ္စပ္ေလးလုပ္ထားပါတယ္။ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္နဲ႔ ခ်က္ရတဲ့အရသာက
ဘာနဲ႔မွ မတူပါဘူး။ ပင္လယ္စာက ခ်က္ခ်င္း၀ယ္ခ်က္တာ
အေကာင္းဆံုးအရသာကိုရရွိသလို လူအတြက္
လိုအပ္ေသာဓာတ္အားမ်ားကိုလည္း ျဖည့္ဆည္းေပးပါတယ္။
(Saw Leaf Herb With Crab Curry)
........................................................
ငပလီခရီးစဥ္မွာ ကိုယ္တုိင္၀ယ္ ကိုယ္တိုင္လက္စြမ္းျပခဲ့ေသာ ကဏန္းခ်က္ပါ။
ခ်ဥ္စပ္ေလးလုပ္ထားပါတယ္။ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္နဲ႔ ခ်က္ရတဲ့အရသာက
ဘာနဲ႔မွ မတူပါဘူး။ ပင္လယ္စာက ခ်က္ခ်င္း၀ယ္ခ်က္တာ
အေကာင္းဆံုးအရသာကိုရရွိသလို လူအတြက္
လိုအပ္ေသာဓာတ္အားမ်ားကိုလည္း ျဖည့္ဆည္းေပးပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
........................
• ကဏန္း - ၆ လံုး (ေရေဆး ၿပီး ဗိုက္မွ အခံြခြာထားပါ၊)
• ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း (မထည့္လည္းရပါတယ္)
အုပ္စု (က) အႏွစ္ဆီသတ္ရန္
• ခ်င္း - ၁ စိတ္ (ေထာင္းထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ႁမႊာ (ေထာင္းထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီ - ၄ လံုး (ေထာင္းထားပါ)
• အေရာင္တင္မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင့္ ( ခတ္ၾကမ္းၾကမ္းေလးလွီးထားပါ)
• ဆီ - စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၄ လံုး (အေစ့ထုတ္ၿပီး ခတ္ၾကမ္းၾကမ္းတံုးထားပါ)
• နႏြင္း - အနည္းငယ္
• ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• ရွမ္းနံနံ - ၃ ပင္ ( အရြက္မ်ား ေျခြၿပီး ၂ ပိုုင္းပိုင္းထားပါ)
• မန္က်ည္းသီးစိမ္း - ၁ ေတာင့္ (အခံြခြာၿပီး အသားမ်ား ျခစ္ထည့္ပါ)
• ခ်င္း - ၁ စိတ္ (ေထာင္းထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ႁမႊာ (ေထာင္းထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီ - ၄ လံုး (ေထာင္းထားပါ)
• အေရာင္တင္မႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင့္ ( ခတ္ၾကမ္းၾကမ္းေလးလွီးထားပါ)
• ဆီ - စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၄ လံုး (အေစ့ထုတ္ၿပီး ခတ္ၾကမ္းၾကမ္းတံုးထားပါ)
• နႏြင္း - အနည္းငယ္
• ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• ရွမ္းနံနံ - ၃ ပင္ ( အရြက္မ်ား ေျခြၿပီး ၂ ပိုုင္းပိုင္းထားပါ)
• မန္က်ည္းသီးစိမ္း - ၁ ေတာင့္ (အခံြခြာၿပီး အသားမ်ား ျခစ္ထည့္ပါ)
ျပဳလုပ္နည္း
.................
ဒယ္အိုးထဲမွ ဆီပူလာလွ်င္ အုပ္စု (က)မွ ရွမ္းနံနံကလဲြလို႔
အားလံုးကိုထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ အနံ႔ေမႊးၿပီး အားလံုးႏြမ္းလာလွ်င္ ရွမ္းနံနံႏွင့္
ကဏန္းမ်ားထည့္ၿပီး ေမႊပါ။ ေရအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ဆီသတ္ထားေသာအႏွစ္နဲ႔
ကဏန္းမ်ားေရာသြား တဲ့အထိေမႊေပးပါ။ ေရခန္းတဲ့အထိတည္ပါ။
ေရခန္းသြားလွ်င္ ဆားျမည္းၿပီး လိုတာ ထပ္ျဖည့္ပါ။ အေအးခံ ၿပီးမွ သံုးေဆာင္ပါ။
.................
ဒယ္အိုးထဲမွ ဆီပူလာလွ်င္ အုပ္စု (က)မွ ရွမ္းနံနံကလဲြလို႔
အားလံုးကိုထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ အနံ႔ေမႊးၿပီး အားလံုးႏြမ္းလာလွ်င္ ရွမ္းနံနံႏွင့္
ကဏန္းမ်ားထည့္ၿပီး ေမႊပါ။ ေရအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ဆီသတ္ထားေသာအႏွစ္နဲ႔
ကဏန္းမ်ားေရာသြား တဲ့အထိေမႊေပးပါ။ ေရခန္းတဲ့အထိတည္ပါ။
ေရခန္းသြားလွ်င္ ဆားျမည္းၿပီး လိုတာ ထပ္ျဖည့္ပါ။ အေအးခံ ၿပီးမွ သံုးေဆာင္ပါ။
မွတ္ခ်က္- ကဏန္းအခံြမ်ားကို ပါးစပ္ျဖင့္ကိုက္၍ မစားပါနဲ႔
ကဏန္းခြံခြာတာေလးနဲ႔ ခြာစားပါ။ အဆင္မသင့္လွ်င္
၀မ္းပ်က္၀မ္းေလွ်ာ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
ကဏန္းခြံခြာတာေလးနဲ႔ ခြာစားပါ။ အဆင္မသင့္လွ်င္
၀မ္းပ်က္၀မ္းေလွ်ာ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
.............................................
Syi Lwin FOODS GARDEN
.............................................
www.facebook.com/Syifoodsgarden
Syi Lwin FOODS GARDEN
.............................................
www.facebook.com/Syifoodsgarden
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။