Royal Hero Media
ဘီယာတြင္ပါ၀င္ေသာ အခါး အရသာျဖစ္ေစသည့္ အက္စစ္မ်ား သည္ အသင့္အတင့္ေသာက္သံုးမည္ ဆိုပါက ဆီးခ်ိဳေရာဂါ၊ အခ်ိဳ႕ေသာ ကင္ဆာ ေရာဂါမ်ားႏွင့္ ကိုယ္အေလး ခ်ိန္ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ရန္အတြက္ပါ အက်ိဳးရွိေၾကာင္း ေလ့လာမႈမ်ားအရ သိရသည္။
၀ါရွင္တန္တကၠသိုလ္မွ သုေတသီမ်ားသည္ X-ray Crystall- ography နည္းပညာအသံုးျပဳ၍ ဘီယာခ်က္သည့္လုပ္ငန္းတြင္ ပါ၀င္ ေသာ ကုန္ၾကမ္းမ်ားအား ေလ့လာခဲ့ၾက သည္။
ဘီယာတြင္ပါ၀င္ေသာ humulone ေမာ္လီက်ဴးမ်ားမွာ ဘီယာခ်က္ လုပ္ငန္း စဥ္တြင္ ကာဗြန္အက္တမ္မ်ား ပါ၀င္ေသာ ကြင္း (ring) တစ္ခုအပို ထပ္ေပါင္း ခံရၿပီး ကာဗြန္ကြင္းေပါင္း သည့္ေနရာကိုလိုက္၍ humulone ေမာ္လီက်ဴးအမ်ိဳးအစားႏွစ္မ်ိဳး ရရွိႏိုင္သည္။ အဆိုပါ (salt crystals) ေမာ္လီ က်ဴးမ်ားကို ဆားပံုေဆာင္ခဲ (salt crystals) မ်ားအျဖစ္ေျပာင္း၍ X-ray Crystallography နည္းပညာ ျဖင့္ေလ့လာခဲ့ရာ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ၊ ကင္ဆာ ေရာဂါမ်ားကို ကာကြယ္ရန္ ႏွင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့ခ်ရန္ အတြက္ အသံုး၀င္ေသာပစၥည္း မ်ားျဖစ္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ၾကသည္။
သို႔ေသာ္ humulone ေမာ္လီ က်ဴးမ်ားသည္ ဘီယာခ်က္ျဖစ္စဥ္တြင္ အပုိ ရရွိလာေသာ ကာဗြန္ကြင္းတည္ ေနရာကိုလိုက္၍ က်န္းမာေရးထိခိုက္ ေစေသာ အမ်ိဳးအစားႏွင့္ က်န္းမာေရး အတြက္ အက်ိဳးရွိေသာ အမ်ိဳးအစား ႏွစ္မ်ိဳးပါ၀င္ႏိုင္သည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ဘီယာေသာက္႐ံုျဖင့္ အက်ိဳးျပဳပစၥည္း မ်ားသာမက အႏၲရာယ္ရွိပစၥည္းမ်ားပါ ရရွိႏိုင္သည္႕အတြက္ က်န္းမာေရးကို သိသာစြာအေထာက္အကူျပဳျခင္း မရွိေပ။
အက်ိဳးျပဳ humulone ေမာ္လီ က်ဴးမ်ားကို သီးသန္႔ဖန္တီး၍ ေဆး၀ါး အျဖစ္ ထုတ္လုပ္ ေရာင္းခ်ရန္ ႀကိဳးပမ္း လ်က္ရွိေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ဆိုသည္။
Ref; health-magnesia
ေဇာ္ကို
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။