က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား
တိုဟူး၏ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား
တိုဟူးေတြဟာ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ အျပည့္ပါတဲ့ သစ္သီးကိတ္ ေတြနဲ့ တူပါတယ္။ City Mart ေတြမွာ တိုဟူး မဝယ္ဘဲ တိုဟူးတန္းကို ျဖတ္သြား မိၿပီ ဆိုရင္ ဝယ္ရမလားလို့ ေနာက္တစ္ႀကိမ္ ထပ္စဥ္းစား လိုက္ပါဦး။ ပဲပိစပ္နဲ႔ လုပ္ထားတဲ့ တိုဟူးမွာ သင့္ခႏၶာကိုယ္ အတြက္ အက်ိဳးရွိတဲ့ အာဟာရဓာတ္မ်ားစြာ ပါဝင္ေနလို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
သက္သတ္လြတ္ စားသူေတြကို ပ႐ိုတင္းဓာတ္ ျပည့္ဝေစပါတယ္
ပ႐ိုတင္းဓာတ္ အျပည့္အဝပါတဲ့ တို ဟူးကို သက္သတ္လြတ္စားသူေတြအေန နဲ႔ မျဖစ္မေန မွီဝဲသင့္ပါတယ္။ ကမၻာ့ က်န္းမာေရးနဲ႔ အညီၫြတ္ဆံုး အစားအ စာမ်ားအေၾကာင္း ေလ့လာမႈတစ္ရပ္အ ရ တိုဟူးေလးေအာင္စ တစ္တံုးမွာ ပ႐ို တင္းဓာတ္ ၉ ဒသမ ၁၆ ဂရမ္ ပါဝင္ၿပီး ဒီပမာဏဟာ တစ္ေန႔တာ လိုအပ္တဲ့ ပ႐ို တင္းပမာဏရဲ႕ ၁၈ ရာခိုင္ႏႈန္းေက်ာ္ ရွိတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
စြမ္းအင္ ထုတ္လုပ္ေပးတယ္
တိုဟူးမွာပါဝင္တဲ့ သံဓာတ္နဲ႔ ေၾကး နီဓာတ္ေတြက ေဟမိုဂလိုဘင္တည္ ေဆာက္မႈမွာ မရွိမျဖစ္ အေရးပါၿပီး စြမ္း အင္ကို ထုတ္လုပ္ေပးပါတယ္။ ေၾကးနီနဲ႔ မဂၢနိစ္တို႔က ခႏၶာကိုယ္ထဲက မေကာင္း တဲ့ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြကို ဖ်က္ဆီးေပး ႏိုင္မယ့္ အင္ဇိုင္းတစ္မ်ိဳးအတြက္ အေရး ပါၿပီး ေၾကးနီဟာ ႐ိုးဆစ္ေရာင္ရမ္းနာရဲ႕ ေရာဂါလကၡဏာေတြကို သက္သာေစပါ တယ္။
အ႐ိုး ေတြကို သန္စြမ္း က်န္းမာေစ ပါတယ္
တိုဟူးမွာ ပါဝင္တဲ့ ကယ္လ္စီယမ္ ဓာတ္ဟာ အ႐ိုးေတြကို သန္စြမ္းက်န္းမာ ေစကာ အ႐ိုးပါးေရာဂါမျဖစ္ေအာင္ ကာ ကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
ႏွလံုးေသြးေၾကာေတြကို က်န္းမာ ေစပါတယ္
တိုဟူးမွာပါတဲ့ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီး အက္စစ္ဟာ ႏွလံုးက်န္းမာေစၿပီး ေသြးေၾကာေတြမွာ ေသြးခဲမႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာ ကြယ္ေပးပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ေသြးေၾကာ ပိတ္ဆို႔ေစတဲ့ ကိုလက္စထေရာေတြကို လည္း ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။
ကင္ဆာကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္
တိုဟူးမွာ ပါဝင္တဲ့ ဆီလီနီယမ္ ဓာတ္ဟာ မေကာင္းတဲ့ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ ေတြကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္တဲ့ အစြမ္းထက္ အာနိသင္ပါရွိပါတယ္။ ဆီလီနီယမ္ဟာ အိုင္အိုဒင္းနဲ႔ တြဲၿပီး သိုင္းရြိဳက္ရဲ႕ လုပ္ငန္း ေဆာင္တာကို ဟန္ခ်က္ညီေအာင္ ကူညီ ကာDNA ကို ျပဳျပင္ေပးတာေၾကာင့္ ကင္ဆာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ႏိုင္တာ ျဖစ္ပါတယ္။ တိုဟူးမွာပါတဲ့ အိုက္ဆို ဖေလဗုန္းေၾကာင့္ ရင္သားနဲ႔ ဆီးက်ိတ္ ကင္ဆာတို႔ ျဖစ္ႏိုင္တဲ့ အႏၱရာယ္ ကိုလည္း ေလ်ာ့က် ေစပါတယ္။
ေသြး ဆံုး အႀကိဳေဝဒနာနဲ႔ ေသြးဆံုး ေဝဒနာ ေတြကို သက္သာ ေစပါတယ္
တိုဟူးမွာပါတဲ့ အိုက္ဆိုဖေလဗုန္း ဟာ အမ်ိဳးသမီးေတြမွာ ျဖစ္တတ္တဲ့ ေသြးဆံုး အႀကိဳေဝဒနာနဲ႔ ေသြးဆံုးေဝဒနာေတြ၊ အထူးသျဖင့္ ေခြ်းထြက္ လြန္ၿပီး ပူေႏြးတဲ့ ေဝဒနာကို သက္သာ ေစပါတယ္။
မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာ ေလ်ာ့နည္းေစၿပီး ေကာင္းတဲ့ ကို လက္စထေရာ တိုးေစပါတယ္
တိုဟူးမွာပါတဲ့ အိုက္ဆို ဖေလဗုန္း ေၾကာင့္ ေသြးတြင္း မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္ စထေရာ LDL ကို ေလ်ာ့နည္း ေစၿပီး ေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာ HDL ကို တိုးေစ ပါတယ္။
ၾကယ္စင္
By Good Health
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။