" အမ်ိဳးသမီးအတြက္ ေန႕စဥ္ စားသံုးသင့္ေသာ အစားအစာ ငါးမ်ိဳး "
(၁) သေဘၤာသီး
လိေမၼာ္သီး တစ္လံုးမွာ ပါတဲ့ ဗီတာမင္စီဓာတ္ထက္ သေဘၤာသီးမွာပါတဲ့ ဗီတာမင္စီက ႏွစ္ဆ ပိုမ်ားပါတယ္။ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါအတြက္ ေကာင္းမြန္ပါတယ္။ အေမရိကန္ ဆန္ဖရန္စစၥကို တကၠသိုလ္ သိပၸံပညာရွင္မ်ားက ေသြးကို သန္႕စင္ရာမွာ ဗီတာမင္စီ ပမာဏ နည္းပါးတဲ့ အမ်ိဳးသမီးမ်ားဟာ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္တဲ့ အလားအလာေကာင္းေၾကာင္း ေတြ႕ရတယ္။ ဗီတာမင္စီ ၁၈၀ မီလီဂရမ္ပါတဲ့ အလတ္စား သေဘၤာသီး တစ္လံုးဟာ ဗီတာမင္စီ သာမက ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ပါးကိုပါ လန္းဆန္းေစပါတ...ယ္။
လိေမၼာ္သီး တစ္လံုးမွာ ပါတဲ့ ဗီတာမင္စီဓာတ္ထက္ သေဘၤာသီးမွာပါတဲ့ ဗီတာမင္စီက ႏွစ္ဆ ပိုမ်ားပါတယ္။ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါအတြက္ ေကာင္းမြန္ပါတယ္။ အေမရိကန္ ဆန္ဖရန္စစၥကို တကၠသိုလ္ သိပၸံပညာရွင္မ်ားက ေသြးကို သန္႕စင္ရာမွာ ဗီတာမင္စီ ပမာဏ နည္းပါးတဲ့ အမ်ိဳးသမီးမ်ားဟာ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္တဲ့ အလားအလာေကာင္းေၾကာင္း ေတြ႕ရတယ္။ ဗီတာမင္စီ ၁၈၀ မီလီဂရမ္ပါတဲ့ အလတ္စား သေဘၤာသီး တစ္လံုးဟာ ဗီတာမင္စီ သာမက ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ပါးကိုပါ လန္းဆန္းေစပါတ...ယ္။
(၂) ေလွ်ာ္ေစ့
မုန္႕ဖုတ္ရာတြင္ ေစးပ်စ္မွဳ ရွိေစဖို႕ ေလွ်ာ္ေစ့ကို သံုးၾကတယ္။သို႕ေသာ္ သိပၸံပညာရွင္မ်ားက အီစၾတိဳဂ်င္ ေဟာ္မုန္းဓာတ္ေပါင္း ၾကြယ္၀တဲ့ ဤအနီေရာင္ အေစ့မ်ားဟာ ရင္သားကင္ဆာ ကာကြယ္ေရး လက္နက္ေကာင္းတစ္ခုအျဖစ္ ရွဴ ျမင္ၾကပါတယ္။ ရင္သားကင္ဆာရွိတဲ့ အမ်ိဳးသမီးရဲ႕ အစားထဲမွာ ေလွ်ာ္ေစ့ ၿဖည့္စြက္လိုက္ရင္ ကင္ဆာကို ဟန္႕တားႏိုင္တယ္လို႕ ဆိုတယ္။ ေလွွ်ာ္ေစ့ကို ေပါင္မုန္႕ႏွစ္လံုး ဖုတ္တဲ့အခါ ထည့္သြင္း အရသာ ျဖည့္ေပးမယ္ဆိုရင္ အီစၾတိဳဂ်င္ ထြက္လာျပီး ရင္သားကင္ဆာ ကင္းေ၀းေစပါတယ္။
(၃) တို႕ဟူး
ပရိုတိန္း ျမင့္မားတဲ့ ပဲပိစပ္ တို႕ဟူးဟာ ကိုလက္စထေရာ ႏွိမ့္ခ်ေပးျပီး ဓမၼတာ လာခ်ိန္မွာ အျဖဴဆင္းမွဳကို နည္းေစပါတယ္။ အရိုး သန္မာေစတယ္။ အရိုးကို အက်ိဳးျပဳဖို႕ ပရိုတိန္းဓာတ္ တစ္ေန႕ ၂၅-၃၅ မီလီဂရမ္ လိုအပ္တယ္။
(၄) ၀က္သား
အမ်ိဳးသမီးမ်ားဟာ သူတို႕ရဲ႕ ဓမၼတာအရ ေလးလံထိုင္းမွိဳင္းတတ္တဲ့အတြက္ ေသြးတြင္းသံဓာတ္ နည္းပါးျခင္းေၾကာင့္ ျပင္းထန္စြာ ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္တတ္ၾကပါတယ္။ သံဓာတ္ ရရွိေစဖို႕ ၀က္သား စားသင့္တယ္။ ၀က္သားမွာ သံဓာတ္မ်ားပါလို႕ အလြယ္တကူ အဆီမ်ား ဖယ္ရွား စားေသာက္ႏိုင္တယ္။ စကၤာပူႏိုင္ငံ အစားအစာနဲ႕ ျပန္ၾကားေရးဌာန အဆိုအရ ၀က္သားတစ္တံုးမွာ သံဓာတ္ ၁ ဒသမ ၄ မီလီဂရမ္ ပါတဲ့အတြက္ အမ်ိုဳးသမီးတိုင္း ၀က္သား စားသင့္တယ္။
(၅) ေဂၚဖီထုပ္
ေဂၚဖီထုပ္ဟာ အမ်ိဳးသမီး အမ်ားအျပား အသက္ၾကီးရင္ ျဖစ္တတ္တဲ့ ေသြးဆံုးမီးယပ္ေရာဂါ တိုက္ဖ်က္ရာမွာ အေထာက္အကူျပဳႏိုင္တယ္။ ပါ၀င္တဲ့ ကယ္လ္ဆီယမ္ နဲ႕ ဗီတာမင္ဒီ လံုေလာက္စြာ မရရင္ အဆစ္မ်ား နာက်င္ေစတယ္။ ကယ္လိဆီယမ္ နဲ႕ ဗီတာမင္ဒီအျပင္ ဗီတာမင္ေအဟာ အရိုးကို ကာကြယ္ႏိုင္တဲ့ အစြမ္း ရွိတယ္။ အမ်ိဳးသမီးမ်ားအဖို႕ ဗီတာမင္ ၾကြယ္ဝတဲ့ အစာ စားဖို႕ လိုပါတယ္။ ေန႕စဥ္ ဗီတာမင္ ၁၀၉ မိုက္ခရိုဂရမ္ မစားသံုးတဲ့ အမ်ိဳးသမီးဟာ စားသံုးသူထက္ ၁၀ႏွစ္တာအတြင္းမွာ ခါးဆစ္ရိုးက်ိဳးျခင္း နဲ႕ ေလနာေရာဂါ ခံစားရႏိုင္တယ္။ ေဂၚဖီထုပ္ ဗီတာမင္ အေကာင္းဆံုး ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ျဖစ္လို႕ ေန႕စဥ္ စားသံုးသင့္တယ္။ အစာလည္း ေဆး ၊ ေဆးလည္း အစာ ဆိုသလို လူတို႕ က်န္းမာေရး ျပည့္၀ဖို႕ အစားအစာေကာင္းမ်ား ေရြးခ်ယ္ စားသံုးဖို႕ လိုပါတယ္။
Credit to Original Writer
K.K(ကေနာင္)
မုန္႕ဖုတ္ရာတြင္ ေစးပ်စ္မွဳ ရွိေစဖို႕ ေလွ်ာ္ေစ့ကို သံုးၾကတယ္။သို႕ေသာ္ သိပၸံပညာရွင္မ်ားက အီစၾတိဳဂ်င္ ေဟာ္မုန္းဓာတ္ေပါင္း ၾကြယ္၀တဲ့ ဤအနီေရာင္ အေစ့မ်ားဟာ ရင္သားကင္ဆာ ကာကြယ္ေရး လက္နက္ေကာင္းတစ္ခုအျဖစ္ ရွဴ ျမင္ၾကပါတယ္။ ရင္သားကင္ဆာရွိတဲ့ အမ်ိဳးသမီးရဲ႕ အစားထဲမွာ ေလွ်ာ္ေစ့ ၿဖည့္စြက္လိုက္ရင္ ကင္ဆာကို ဟန္႕တားႏိုင္တယ္လို႕ ဆိုတယ္။ ေလွွ်ာ္ေစ့ကို ေပါင္မုန္႕ႏွစ္လံုး ဖုတ္တဲ့အခါ ထည့္သြင္း အရသာ ျဖည့္ေပးမယ္ဆိုရင္ အီစၾတိဳဂ်င္ ထြက္လာျပီး ရင္သားကင္ဆာ ကင္းေ၀းေစပါတယ္။
(၃) တို႕ဟူး
ပရိုတိန္း ျမင့္မားတဲ့ ပဲပိစပ္ တို႕ဟူးဟာ ကိုလက္စထေရာ ႏွိမ့္ခ်ေပးျပီး ဓမၼတာ လာခ်ိန္မွာ အျဖဴဆင္းမွဳကို နည္းေစပါတယ္။ အရိုး သန္မာေစတယ္။ အရိုးကို အက်ိဳးျပဳဖို႕ ပရိုတိန္းဓာတ္ တစ္ေန႕ ၂၅-၃၅ မီလီဂရမ္ လိုအပ္တယ္။
(၄) ၀က္သား
အမ်ိဳးသမီးမ်ားဟာ သူတို႕ရဲ႕ ဓမၼတာအရ ေလးလံထိုင္းမွိဳင္းတတ္တဲ့အတြက္ ေသြးတြင္းသံဓာတ္ နည္းပါးျခင္းေၾကာင့္ ျပင္းထန္စြာ ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္တတ္ၾကပါတယ္။ သံဓာတ္ ရရွိေစဖို႕ ၀က္သား စားသင့္တယ္။ ၀က္သားမွာ သံဓာတ္မ်ားပါလို႕ အလြယ္တကူ အဆီမ်ား ဖယ္ရွား စားေသာက္ႏိုင္တယ္။ စကၤာပူႏိုင္ငံ အစားအစာနဲ႕ ျပန္ၾကားေရးဌာန အဆိုအရ ၀က္သားတစ္တံုးမွာ သံဓာတ္ ၁ ဒသမ ၄ မီလီဂရမ္ ပါတဲ့အတြက္ အမ်ိုဳးသမီးတိုင္း ၀က္သား စားသင့္တယ္။
(၅) ေဂၚဖီထုပ္
ေဂၚဖီထုပ္ဟာ အမ်ိဳးသမီး အမ်ားအျပား အသက္ၾကီးရင္ ျဖစ္တတ္တဲ့ ေသြးဆံုးမီးယပ္ေရာဂါ တိုက္ဖ်က္ရာမွာ အေထာက္အကူျပဳႏိုင္တယ္။ ပါ၀င္တဲ့ ကယ္လ္ဆီယမ္ နဲ႕ ဗီတာမင္ဒီ လံုေလာက္စြာ မရရင္ အဆစ္မ်ား နာက်င္ေစတယ္။ ကယ္လိဆီယမ္ နဲ႕ ဗီတာမင္ဒီအျပင္ ဗီတာမင္ေအဟာ အရိုးကို ကာကြယ္ႏိုင္တဲ့ အစြမ္း ရွိတယ္။ အမ်ိဳးသမီးမ်ားအဖို႕ ဗီတာမင္ ၾကြယ္ဝတဲ့ အစာ စားဖို႕ လိုပါတယ္။ ေန႕စဥ္ ဗီတာမင္ ၁၀၉ မိုက္ခရိုဂရမ္ မစားသံုးတဲ့ အမ်ိဳးသမီးဟာ စားသံုးသူထက္ ၁၀ႏွစ္တာအတြင္းမွာ ခါးဆစ္ရိုးက်ိဳးျခင္း နဲ႕ ေလနာေရာဂါ ခံစားရႏိုင္တယ္။ ေဂၚဖီထုပ္ ဗီတာမင္ အေကာင္းဆံုး ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ျဖစ္လို႕ ေန႕စဥ္ စားသံုးသင့္တယ္။ အစာလည္း ေဆး ၊ ေဆးလည္း အစာ ဆိုသလို လူတို႕ က်န္းမာေရး ျပည့္၀ဖို႕ အစားအစာေကာင္းမ်ား ေရြးခ်ယ္ စားသံုးဖို႕ လိုပါတယ္။
Credit to Original Writer
K.K(ကေနာင္)
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။