ငါးခူေတာဟင္းရည္
.......................... ..
ဒီဟင္းေလးကေတာ့ ထိုုင္းမွာ နံနက္ေစာေစာစာကို
ေရာင္းေပးတဲ့ အထဲမွာ အႀကိဳက္ဆံုုးဟင္းအမယ္ေတြထဲက တစ္ခုုပါ။
ကြၽန္ေတာ္က မနက္ ၉ နာရီ အလုုပ္ေရာက္ေအာင္သြားရေတာ့ ...
မနက္ေစာေစာကို အဝ စားေလ့ရွိတဲ့ အေလ့အထေၾကာင့္
ကြၽန္ေတာ္ ဆိုုင္မွာမစားဘဲ သူတိုု႔႐ိုုးရာ အတိုုင္း
စားခ်င္တဲ့ေန႔ေတြဆိုုရင္ ေကာက္ညႇင္းခ်က္နဲ႔
ဝက္သားကင္ ႏွစ္ေခ်ာင္းေလာက္မွာၿပီး ဒီဟင္းရည္တစ္ပြဲစားရင္
တစ္ေနကုုန္အတြက္ အင္အားအျပည့္နဲ႔ အလုုပ္လုုပ္ႏိုုင္ပါတယ္။
ကြၽန္ေတာ္ မနက္ေစာေစာ စာကို အရသာခပ္ျပင္း ျပင္းစားခဲ့တာ မအံ့ၾသပါနဲ႔။
သူတိုု႔ဆီက အေျခခံ လူတန္းစားေတြကလည္း ဒီလိုပဲ တစ္ဝစားေလ့ရွိပါတယ္။
ဒါေပမဲ့ ဒီဟင္း ရည္ကေတာ့ မနက္ေစာေစာပဲ စားရမယ္လို႔
သတ္မွတ္ထားတာမ်ိဳးမရွိပါ ဘူး။ အခ်ိန္တိုုင္း မွာလိုု႔ရႏိုုင္ပါ တယ္။
ခ်က္ၾကည့္လိုုက္ရေအာင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
......................
• ငါးခူ - ၁ ေကာင္
• ေကာက္ညႇင္းဆန္ - လက္တစ္ဆုပ္စာ (ေရစိမ္ထားပါ)
• ပတဲေကာ - လက္တစ္ဆစ္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ တက္
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၂ ေတာင့္ (အစပ္ႀကိဳက္ရင္ ပိုသံုးပါ)
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၂ လံုုး
• ခရမ္းၾ<ြကပ္သီး - ၂ လံုုး
• ရွားနံနံ - ၃ ပင္ (ႏုုပ္ႏုုပ္စဥ္းထားပါ)
• ပင္စိမ္းအခ်ိဳ (ဝိုုလဖာ) - ၂ ပင္ (အရြက္ေျခြထားပါ)
• သၾကားညိဳ - အနည္းငယ္
• ငံျပာရည္ - အနည္းငယ္
• သံပရာသီး - အရည္ညစ္ရန္
• ဟင္းသီးဟင္းရြက္ျပဳတ္ရည္ (သိုု႔မဟုုတ္) ၾကက္ျပဳတ္ရည္ - ၂ ခြက္
ျပဳလုပ္နည္း
....................
၁။ ငါးခူတစ္ေကာင္ကိုု အခြၽဲေတြေပ်ာက္သြားေအာင္ ဆား၊
မန္က်ည္း မွည့္ေလးနဲ႔ ပြတ္ေဆး အေရခြံေတြကိုုလည္း ခြာပစ္ႏိုုင္ရင္ ပိုုေကာင္း ပါတယ္။
ငါးခူကို ေခါင္းအၿမီး ဆူးေတာင္ေတြ ခုတ္ဖယ္ထုတ္ၿပီး အကြင္း ေလးေတြလွီးထားပါ။
၂။ ေရစိမ္ထားတဲ့ ေကာက္ညႇင္းဆန္ကိုု ေရစစ္ဒယ္အိုးတစ္လံုုးမွာ ထည့္ၿပီး
မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ေလွာ္ပါ။ ဆန္မ်ား အနည္းငယ္ကြၽမ္းၿပီး အဝါေရာင္ျဖစ္ လာလွ်င္
အေအးခံၿပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။
၃။ ဟင္းရည္ခ်က္ရန္ အိုုးတြင္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္တည္ ပါ။
ဟင္းရည္ဆူလာလွ်င္ေထာင္းထားေ သာ ဆန္မႈန္္႔ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းကိုု ပတဲေကာ၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုုတ္သီးစိမ္းတို႔ ဓားျပား႐ိုက္ ၿပီး လွီးထားေသာ ငါးခူအကြင္းမ်ားထည့္ၿပီး
ငါးႏူးသည္အထိျပဳတ္ပါ။ ခရမ္း ခ်ဥ္သီး၊ ခရမ္းၾကြပ္သီးတို႔ အတူထည္႔ပါ။
၄။ အရသာတြက္လိုုအပ္ေသာ ငံျပာရည္၊ သၾကားညိဳ၊ သံပရာရည္မ်ား
စိတ္ႀကိဳက္ထည့္ၿပီး ေနာက္ဆံုးမွ ပင္စိမ္းမ်ားခတ္ၿပီးရင္ေတာ့ သံုုး ေဆာင္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
**ဒီခ်က္နည္းမွာ ငါးခူကိုကင္ၿပီးလည္း ျပန္ခ်က္လို႔ရပါတယ္။
....................
သစ္ထူး
(My Foodies)
..........................
ဒီဟင္းေလးကေတာ့ ထိုုင္းမွာ နံနက္ေစာေစာစာကို
ေရာင္းေပးတဲ့ အထဲမွာ အႀကိဳက္ဆံုုးဟင္းအမယ္ေတြထဲက
ကြၽန္ေတာ္က မနက္ ၉ နာရီ အလုုပ္ေရာက္ေအာင္သြားရေတာ့ ...
မနက္ေစာေစာကို အဝ စားေလ့ရွိတဲ့ အေလ့အထေၾကာင့္
ကြၽန္ေတာ္ ဆိုုင္မွာမစားဘဲ သူတိုု႔႐ိုုးရာ အတိုုင္း
စားခ်င္တဲ့ေန႔ေတြဆိုုရင္ ေကာက္ညႇင္းခ်က္နဲ႔
ဝက္သားကင္ ႏွစ္ေခ်ာင္းေလာက္မွာၿပီး ဒီဟင္းရည္တစ္ပြဲစားရင္
တစ္ေနကုုန္အတြက္ အင္အားအျပည့္နဲ႔ အလုုပ္လုုပ္ႏိုုင္ပါတယ္။
ကြၽန္ေတာ္ မနက္ေစာေစာ စာကို အရသာခပ္ျပင္း ျပင္းစားခဲ့တာ မအံ့ၾသပါနဲ႔။
သူတိုု႔ဆီက အေျခခံ လူတန္းစားေတြကလည္း ဒီလိုပဲ တစ္ဝစားေလ့ရွိပါတယ္။
ဒါေပမဲ့ ဒီဟင္း ရည္ကေတာ့ မနက္ေစာေစာပဲ စားရမယ္လို႔
သတ္မွတ္ထားတာမ်ိဳးမရွိပါ ဘူး။ အခ်ိန္တိုုင္း မွာလိုု႔ရႏိုုင္ပါ တယ္။
ခ်က္ၾကည့္လိုုက္ရေအာင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
......................
• ငါးခူ - ၁ ေကာင္
• ေကာက္ညႇင္းဆန္ - လက္တစ္ဆုပ္စာ (ေရစိမ္ထားပါ)
• ပတဲေကာ - လက္တစ္ဆစ္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ တက္
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၂ ေတာင့္ (အစပ္ႀကိဳက္ရင္ ပိုသံုးပါ)
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၂ လံုုး
• ခရမ္းၾ<ြကပ္သီး - ၂ လံုုး
• ရွားနံနံ - ၃ ပင္ (ႏုုပ္ႏုုပ္စဥ္းထားပါ)
• ပင္စိမ္းအခ်ိဳ (ဝိုုလဖာ) - ၂ ပင္ (အရြက္ေျခြထားပါ)
• သၾကားညိဳ - အနည္းငယ္
• ငံျပာရည္ - အနည္းငယ္
• သံပရာသီး - အရည္ညစ္ရန္
• ဟင္းသီးဟင္းရြက္ျပဳတ္ရည္ (သိုု႔မဟုုတ္) ၾကက္ျပဳတ္ရည္ - ၂ ခြက္
ျပဳလုပ္နည္း
....................
၁။ ငါးခူတစ္ေကာင္ကိုု အခြၽဲေတြေပ်ာက္သြားေအာင္ ဆား၊
မန္က်ည္း မွည့္ေလးနဲ႔ ပြတ္ေဆး အေရခြံေတြကိုုလည္း ခြာပစ္ႏိုုင္ရင္ ပိုုေကာင္း ပါတယ္။
ငါးခူကို ေခါင္းအၿမီး ဆူးေတာင္ေတြ ခုတ္ဖယ္ထုတ္ၿပီး အကြင္း ေလးေတြလွီးထားပါ။
၂။ ေရစိမ္ထားတဲ့ ေကာက္ညႇင္းဆန္ကိုု ေရစစ္ဒယ္အိုးတစ္လံုုးမွာ ထည့္ၿပီး
မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ေလွာ္ပါ။ ဆန္မ်ား အနည္းငယ္ကြၽမ္းၿပီး အဝါေရာင္ျဖစ္ လာလွ်င္
အေအးခံၿပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။
၃။ ဟင္းရည္ခ်က္ရန္ အိုုးတြင္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္တည္ ပါ။
ဟင္းရည္ဆူလာလွ်င္ေထာင္းထားေ
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုုတ္သီးစိမ္းတို႔ ဓားျပား႐ိုက္ ၿပီး လွီးထားေသာ ငါးခူအကြင္းမ်ားထည့္ၿပီး
ငါးႏူးသည္အထိျပဳတ္ပါ။ ခရမ္း ခ်ဥ္သီး၊ ခရမ္းၾကြပ္သီးတို႔ အတူထည္႔ပါ။
၄။ အရသာတြက္လိုုအပ္ေသာ ငံျပာရည္၊ သၾကားညိဳ၊ သံပရာရည္မ်ား
စိတ္ႀကိဳက္ထည့္ၿပီး ေနာက္ဆံုးမွ ပင္စိမ္းမ်ားခတ္ၿပီးရင္ေတာ့
**ဒီခ်က္နည္းမွာ ငါးခူကိုကင္ၿပီးလည္း ျပန္ခ်က္လို႔ရပါတယ္။
....................
သစ္ထူး
(My Foodies)
No comments:
Post a Comment
မိတ္ေဆြ...အခ်ိန္ေလးရရင္ blogg မွာစာလာဖတ္ပါေနာ္
ဗဟုသုတ ရနိုင္တယ္။